Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο «Πόλεμος» NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο «Πόλεμος» NAVTEX στην κυπριακή ΑΟΖ
Παραμένει κι άλλο το Ocean Investigator στο οικόπεδο της Exxon Mobil
Παρατείνεται η παρουσία του ναυλωμένου ερευνητικού σκάφους της Exxon Mobil Ocean Investigator, το οποίο και διεξάγει περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο «10» της κυπριακής ΑΟΖ.
Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν εις γνώσιν των κυπριακών αρμοδίων Αρχών, προσθέτοντας πως η κοινοπραξία της ExxonMobil / QatarPetroleum είχε ενημερώσει για την παράταση της παρουσίας του σκάφους της, για τουλάχιστον 10 ημέρες.
Γι΄ αυτό το λόγο, η NAVTEX που εξεδόθη από τη Λευκωσία στις 11 Μαρτίου με ισχύ ως και την 20η Απριλίου, δεσμεύοντας το πεδίο ερευνών, ανανεώθηκε ως και τις 10 Μαΐου.
Παράλληλα, η ΝAVTEX που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία για τις δύο θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Αμμοχώστου και δυτικά της Πάφου, κατόπιν αιτήματος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να διεξαχθούν ασκήσεις ρωσικών ναυτικών μονάδων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων, λήγει αύριο.
Ως συνήθως, η Άγκυρα μέσω του σταθμού Αττάλειας, προέβη σε δική της έκδοση NAVTEX για τις παραπάνω δύο περιοχές, με την Λευκωσία ως αντίμετρο να εκδίδει anti-NAVTEX, καλώντας ως η μόνη αρμόδια Αρχή, τους ναυτιλλόμενους όπως αγνοήσουν την αντίστοιχη τουρκική οδηγία.
Παράλληλα, στην κυπριακή NAVTEX υπάρχει προειδοποίηση ότι η εν λόγω περιοχή καθίσταται πολύ επικίνδυνη για την ναυσιπλοΐα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης