Ενέργεια

Σταθάκης στο Bloomberg: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με δημοπρασίες 2,6 Gigawatts

Σταθάκης στο Bloomberg: Επενδύσεις 3 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με δημοπρασίες 2,6 Gigawatts
Η πρώτη δημοπρασία θα γίνει στις 2 Ιουλίου 2018 και θα προσφέρει άδεια για παραγωγή 300 Megawatts αιολικής ενέργειας και 300 Megawatts ηλιακών φωτοβολταϊκών αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg
Η Ελλάδα προετοιμάζεται να ξεκινήσει δημοπρασίες για projects τα οποία αφορούν ηλιακή και αιολική ενέργεια, συνολικής ισχύος 2,6 Gigawatts, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας, Γ. Σταθάκη.
«Από εδώ και στο εξής η παραγωγή και οι τιμές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα καθορίζονται από δημοπρασίες», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης και προσέθεσε ότι «με αυτήν την κίνηση θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αξίας 2,5 έως τριών δισ. ευρώ, κυρίως στην αιολική ενέργεια».
Η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποίησε τους κανόνες για την πρώτη δημοπρασία, στους οποίους καθορίζεται το χρονοδιάγραμμα αλλά και το μέγεθος των projects.
Η πρώτη δημοπρασία θα γίνει στις 2 Ιουλίου 2018 και θα προσφέρει άδεια για παραγωγή 300 Megawatts αιολικής ενέργειας και 300 Megawatts ηλιακών φωτοβολταϊκών.
«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους καθιερωμένους παίκτες στην αγορά αιολικής ενέργειας και θα υπάρξει ενδιαφέρον και από ξένους επενδυτές, κυρίως εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων», υποστήριξε ο Dimitris Assimakis, συνέταιρος στη Norton Rose Fullbright, μία νομική εταιρεία που συμβουλεύει επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν στον κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας.
Η χώρα θα προχωρήσει σε ετήσιες δημοπρασίες projects ισχύος 300 megawatts σε ηλιακή και αιολική ενέργεια μεταξύ 2018 και 2020 και θα πραγματοποιήσει και δύο δημοπρασίες για 400 megawatts το 2019.
Στόχος η ισχύς να φθάσει στα 2,6 Gigawatss, δηλαδή ενέργεια ισάξια με αυτή που παράγουν δύο πυρηνικοί αντιδραστήρες.
Χρηματοδότες όσων ενδιαφερθούν για αυτά τα projects θα είναι τόσο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων όσο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, οι οποίες, ήδη, δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης