Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παράταση δέκα ημερών για το ερευνητικό της Exxon Mobil στην Κύπρο

Παράταση δέκα ημερών για το ερευνητικό της Exxon Mobil στην Κύπρο
Η NAVTEX, που είχε εκδοθεί στις 11 Μαρτίου με ισχύ ως τις 20 Απριλίου, δεσμεύοντας το πεδίο ερευνών, ανανεώθηκε ως τις 10 Μαίου
Παράταση δέκα ημερών παίρνουν οι περιβαλλοντικές έρευνες, που διενεργεί το ερευνητικό σκάφος Ocean Investigator της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobil στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το κυπριακό SigmaLive.
Το ενδεχόμενο αυτό ήταν, ήδη, σε γνώση των κυπριακών Αρχών, καθώς ο ενεργειακός κολοσσός είχε ενημερώσει ότι οι περιβαλλοντικές έρευνες θα συνεχιστούν.
Η NAVTEX, που είχε εκδοθεί στις 11 Μαρτίου με ισχύ ως τις 20 Απριλίου, δεσμεύοντας το πεδίο ερευνών, ανανεώθηκε ως τις 10 Μαίου.
Εξάλλου, οδηγία προς ναυτιλομένους, που λήγει αύριο, εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, με αίτημα των ρωσικών Αρχών για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας με δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων, και για δύο θαλάσσιες περιοχές, ανατολικά της Αμμοχώστου και δυτικά της Πάφου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι NAVTEX για την περιοχή αυτή εξέδωσε η Τουρκία και η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε αντιNAVTEX.
Παράλληλα, καλεί ως η μόνη αρμόδια Αρχή, τους ναυτιλομένους να γνωρίζουν την τουρκική οδηγία και προειδοποιεί ότι η περιοχή είναι πολύ επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης