Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στη Νάξο τον Ιούλιο το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό φόρουμ για την ενεργειακή μετάβαση των νησιών

Στη Νάξο τον Ιούλιο το ευρωπαϊκό ρυθμιστικό φόρουμ για την ενεργειακή μετάβαση των νησιών
Τη συνάντηση θα διοργανώσει η ΡΑΕ σε συνεργασία με την αντίστοιχη Αρχή της Γαλλίας
Στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Νάξο θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο η επόμενη συνάντηση εργασίας για την προσέγγιση της ενεργειακής μετάβασης των ευρωπαϊκών νησιών από ρυθμιστική σκοπιά.
Η συνάντηση θα διοργανωθεί από τη ΡΑΕ και θα πάρει τη «σκυτάλη» από την ανάλογη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου στο Παρίσι από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Γαλλίας, με σκοπό οι Ευρωπαίοι ρυθμιστικοί φορείς και οι Διαχειριστές να διερευνήσουν τις προκλήσεις που θέτει η αλλαγή του ενεργειακού προφίλ των νησιών, με σκοπό την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους με τρόπο πιο φιλικό στο περιβάλλον και παράλληλα λιγότερο κοστοβόρο.  
Η εκδήλωση στη Νάξο έχει τίτλο «Clean energy EU Policy: Α regulatory perspective on energy transition in islands» και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Γαλλίας καθώς και την ενεργό συμμετοχή και στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Με τη φιλοξενία της στην Ελλάδα, στόχος είναι να παρουσιαστούν οι καινοτόμες πολιτικές που αφορούν τα αυτόνομα ηλεκτρικά συστήματα της νησιωτικής χώρας, η εμπειρία της Ελλάδας από την διαχείριση των συστημάτων αυτών και οι προοπτικές χρήσης «έξυπνων» τεχνολογιών σε αυτά.

Ανταλλαγή εμπειριών

Επίσης, οι συμμετέχοντες να γίνουν κοινωνοί των εμπειριών άλλων χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν παρόμοια ζητήματα.
Όπως είχε γράψει το World Energy News, στην εκδήλωση στο Παρίσι τη χώρα μας είχαν εκπροσωπήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Χατζηαργυρίου, καθώς και το μέλος της ΡΑΕ, Νεκταρία Καρακατσάνη.
Ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ πήρε στο πάνελ για τις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης των νησιών, τοποθετούμενος στα ζητήματα που εγείρονται για τη μετάβαση από τη σκοπιά των ρυθμιστών, των κυβερνήσεων και των διαχειριστών.
Από την άλλη μεριά, η κ. Καρακατσάνη είχε τοποθετηθεί για τα θέματα ενεργειακού κόστους, παραγωγής και λειτουργίας των δικτύων, λαμβάνοντας μέρος στο πάνελ με θέμα τον ρόλο των διαχειριστών στην ενεργειακή μετάβαση.
Παράλληλα, στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των δύο φορέων είχαν αναφερθεί στους επικείμενους διαγωνισμούς για τα τρία «έξυπνα» νησιά του Αιγαίου (Καστελόριζο, Αστυπάλαια και Σύμη), οι οποίοι προγραμματίζεται να προκηρυχθούν εντός της χρονιάς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης