Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ηράκλειο: Στήριξη καταναλωτών που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω οφειλών

Ηράκλειο: Στήριξη καταναλωτών που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω οφειλών
Σύσταση αρμόδιας Επιτροπής για την εξέταση  των αιτήσεων
Παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ο Δήμος Ηρακλείου και για το λόγο αυτό προχώρησε στη σύσταση αρμόδιας Επιτροπής για την εξέταση και αποδοχή ή απόρριψη των συγκεκριμένων αιτήσεων.
Το ειδικό βοήθημα αφορά τη στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Ο Δήμος Ηρακλείου απευθύνει κάλεσμα σε όσους δεν έχουν παροχή ρεύματος στα σπίτια τους, λόγω οφειλών, να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια επιτροπή του δήμου γνωστοποιώντας ότι το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα: «Για συνολικές οφειλές έως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και έως εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ και έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το πενήντα τοις εκατό (50%) της οφειλής και για συνολικές οφειλές άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το τριάντα τοις εκατό (30%) της οφειλής.
Οι καταναλωτές σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δήμου, θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις. Το ποσό και ο αριθμός των δόσεων θα ορίζονται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. Η υπηρεσία υποδοχής των αιτημάτων είναι το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής και Ελέγχου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου επί της Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου, Σκορδυλών και Χαρκούτση και όσοι επιθυμούν μπορούν να λάβουν συγκεκριμένες πληροφορίες και στο τηλέφωνο 2013 409538.   

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης