Ενέργεια

ΤΑΡ: Στην ιταλική Honeywell η σύμβαση συστήματος Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδομένων -SCADA

ΤΑΡ: Στην ιταλική Honeywell η σύμβαση συστήματος Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδομένων -SCADA
Ολοκληρώθηκε η προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για την κατασκευή του αγωγού
Την ιταλική εταιρεία Honeywell SRL για τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων Εποπτικού Ελέγχου και Συλλογής Δεδομένων (SCADA) τηλεπικοινωνιών και ασφάλειας, επέλεξε ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG).
Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται λεπτομερής μηχανολογική μελέτη του συστήματος, ανάπτυξη γραφικής διεπαφής, συστήματα ελέγχου βαλβιδοστασίων, συστήματα τηλεπικοινωνιών και ασφάλειας.
Το σύστημα SCADA και ασφάλειας θα παρέχει ολοκληρωμένη, κεντρική και αδιάλειπτη παρακολούθηση και έλεγχο των εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη διαδρομή του δικτύου μεταφοράς φυσικού αερίου μήκους 878 χλμ.
Όλα τα δεδομένα θα μεταδίδονται στο κέντρο εποπτείας ελέγχου στον Τερματικό Σταθμό Παραλαβής στη νότιο Ιταλία, από όπου θα επιβλέπεται η ασφαλής και βιώσιμη λειτουργία του αγωγού.
Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΡ, Ian Bradshaw, με αυτήν την ανάθεση, ο TAP ολοκληρώνει τη διαδικασία ανάθεσης όλων των σημαντικών στρατηγικών συμβάσεων για την κατασκευή του αγωγού.
Συνεχάρη την εταιρεία Honeywell για την επιτυχημένη υποβολή προσφοράς κι ευχαρίστησε όλες τις εταιρείες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, επισημαίνοντας ότι το σύστημα SCADA τηλεπικοινωνιών και ασφάλειας αποτελεί βασικό τμήμα του εξοπλισμού, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία του αγωγού.
Η ιταλική Honeywell SRL είναι μέρος του Ομίλου Honeywell, με πωλήσεις 38.6 δισ. δολαρίων το 2015 και με περισσότερους από 129.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.
Η εταιρεία παρέχει ολοκληρωμένα συστήματα SCADA τα οποία μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες στις ομάδες διαχείρισης του αγωγού, αυτοματοποιώντας τη διαδικασία επεξεργασίας και καταγραφής των δεδομένων.
Σημειώνεται ότι το 2015, ο TAP προέβη στην ανάθεση αρκετών συμβάσεων: κατασκευή και αποκατάσταση οδών πρόσβασης και γεφυρών στην Αλβανία (Απρίλιος 2015), σφαιρικές βαλβίδες μεγάλης διαμέτρου και ενεργοποιητές (Ιούλιος 2015), υπερ-συμπιεστές αεριοστροβίλων (Σεπτέμβριος 2015), εξαρτήματα σωληνώσεων, μονωτικοί αρμοί και αποξέστες (Οκτώβριος 2015), 270 χλμ. σωλήνων ξηράς και γωνίες (Οκτώβριος 2015) καθώς και 495 χλμ. σωλήνων ξηράς (Νοέμβριος 2015) και κατασκευή χερσαίου αγωγού και τερματικού σταθμού παραλαβής στην Ιταλία (Δεκέμβριος 2015).
Το 2016, ο TAP ανέθεσε τις συμβάσεις για κατασκευή χερσαίου αγωγού στην Ελλάδα και Αλβανία (Μάρτιος 2016), κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού και υποθαλάσσιων σωληναγωγών (Απρίλιος 2016), σταθμοί συμπίεσης (Μάιος 2016) καθώς και καλώδια οπτικών ινών (Ιούνιος 2016).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης