Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Θ. Κιτσάκος (ΔΕΠΑ): Αναβάθμιση του γεωπολιτικού και ενεργειακού ρόλου της Ελλάδας

Θ. Κιτσάκος (ΔΕΠΑ): Αναβάθμιση του γεωπολιτικού και ενεργειακού ρόλου της Ελλάδας
Καθοριστικός ο ρόλος της ενεργειακής διπλωματίας τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ
Ο ρόλος της Ελλάδας γεωπολιτικά και ενεργειακά θα πρέπει να αναβαθμιστεί ως χώρα διέλευσης με την ανάδειξή της σε κόμβο, ως χώρα προορισμού του αερίου καθώς και μέσω της ανάδειξης των πηγών ενέργειας, όπως είναι οι υδρογονάνθρακες και οι ΑΠΕ τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος σε ομιλία του στην εκδήλωση για την «Γεωπολιτική Οικονομία και Ενέργεια στην Περιοχή» που διοργάνωσε ο ΙΔΙΣ.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Κιτσάκος στην γεωπολιτική θέση της Ελλάδας καθώς στην ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθείται στον τομέα της ενέργειας η οποία πλέον εστιάζει  στιε μικρής και μεσαίας έντασης επενδύσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο της ενεργειακής διπλωματίας και την αναγκαιότητα να αναβαθμισθεί ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή καθώς σήμερα στην περιοχή μας βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα project.
Αναφερόμενος στα σχέδια της ΔΕΠΑ  τόνισε ότι στρατηγική επιλογή η συμμαχία με ισχυρούς παίκτες όπως η συνεργασία με την ιταλική Edison για το σχέδιο Poseidon, το οποίο προβλέπεται να μεταφέρει ρωσικό αέριο προς την Ιταλία μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας.
Για την  Ρεβυθούσα δήλωσε ότι θα έχει από το 2017 χωρητικότητα της τάξης των 6 δις. κ.μ.
Αναφερόμενος στην εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου ανακοίνωσε ότι η αύξηση φέτος θα ανέλθει στο 35%

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης