Ενέργεια

Επενδυτικό forum στη Κίνα τον Ιούνιο με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας

Επενδυτικό forum στη Κίνα τον Ιούνιο με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας
Το νέο επενδυτικό forum, το οποίο αποτελεί κατ ‘ ουσίαν συνέχεια ανάλογης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και όπου η Ελλάδα αναδείχθηκε σε επενδυτικό προορισμό για τους Κινέζους, θα γίνει στις 18-24 Ιουνίου στο Πεκίνο
Στα μέσα Ιουνίου (18 - 24) θα λάβει χώρα το νέο μεγάλο επενδυτικό forum στη Κίνα με έμφαση στην ενέργεια.
Πρόκειται κατ 'ουσία για το δεύτερο μέρος μετά το forum που έγινε τον Δεκέμβριο, όπου η Ελλάδα αναδείχθηκε σε επενδυτικό προορισμό για τους Κινέζους ενόψει της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Αξιοσημείωτες είναι οι επαφές του προέδρου της ΔΕΗ του κ. Εμ. Παναγιωτάκη έτσι ώστε να εξασφαλιστούν ενδιαφερόμενοι για τις προς πώληση μονάδες.
Το ενδιαφέρον θεωρείται δεδομένο, αλλά το ζήτημα είναι πως θα αντιμετωπίσει η Κομισιόν στην τελική φάση την παρουσία των Κινέζων.
Ο διαγωνισμός θα βρίσκεται στην κορύφωσή του τον Ιούνιο, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει εκδηλωθεί ήδη το ενδιαφέρον από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στους οποίους μεταξύ άλλων αναφέρονται οι SMEK, Shenhua και άλλοι.
Έτσι το επενδυτικό forum που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο με αναφορά στην Ελλάδα θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο για την εκδήλωση του κινεζικού ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό αποεπένδυσης των λιγνιτκών της ΔΕΗ.
Παράλληλα θα γίνει ολοκληρωμένη παρουσίαση του ενεργειακού τομέα σε όλο του το εύρος, μονάδες, έξυπνα νησιά, έξυπνοι μετρητές, σταθμοί φόρτισης, δίκτυα, ΑΠΕ.
Όπως είναι γνωστό στο προηγούμενο επενδυτικό forum, τον Δεκέμβριο του 2017 πραγματοποιήθηκε ελληνική αποστολή στην Κίνα για την προώθηση της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό.
Η επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στο Σιάν (Xi’an) της Κίνας, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί (Shaanxi) και γενέτειρα πόλη του σημερινού Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Επρόκειτο για μια αποστολή που αντικείμενό της είχε την προώθηση της Ελλάδας ως επενδυτικό προορισμό στους Κινέζους επενδυτές, τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και την επιδίωξη έναρξης απευθείας πτήσης από το Σιάν στην Ελλάδα.
Η Κυβέρνηση της πόλης του Σιάν δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει απευθείας πτήση προς την Ελλάδα, εντός των επομένων 24 μηνών.
Η Επαρχία Σαανσί είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομικά περιοχές της Κίνας με ετήσιο ΑΕΠ σχεδόν 280 δισ. δολαρίων, βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από το ΑΕΠ του Πεκίνου (330 δισ. δολάρια) και της Σανγκάης (360 δισ. δολάρια).

www.worldemergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης