Ενέργεια

ΕΛΤΑ: Υψηλή τάση και λιανική οι στόχοι κατά την είσοδο στην ενεργειακή αγορά

ΕΛΤΑ: Υψηλή τάση και λιανική οι στόχοι κατά την είσοδο στην ενεργειακή αγορά
Επιβράβευση καταναλωτή και στόχευση στις μεγάλες επιχειρήσεις περιλαμβάνουν τα σχέδια του νέου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο κρατικός φορέας ΕΛΤΑ για την είσοδο του στην αγορά ενέργειας.
Με το νέο έτος η αγορά θα «καλωσορίσει» έναν ακόμη πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν  θα …κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια.
Πιθανόν  ο ανταγωνισμός να  αποκτήσει περισσότερο νόημα. Αξιόπιστη  πηγή των ΕΛΤΑ που τρέχει όλο το πρόγραμμα ένταξης στην αγορά ενέργειας λέει στο worldenergynews.gr:
Οι  καταναλωτές να περιμένουν και τα τιμολόγια των ΕΛΤΑ  πριν κάνουν την τελική τους επιλογή , διότι σε άλλη περίπτωση θα περιμένουν να λήξη το «φρέσκο» συμβόλαιό τους για να είναι σε θέση στη συνέχεια να αγοράσουν το τιμολόγιο μας.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο στρατηγικός σχεδιασμός του νέου παρόχου είναι να φθάσει πολύ γρήγορα σε πελατειακή βάση που θα αριθμεί χιλιάδες καταναλωτές  με την συμπλήρωση του πρώτου τριμήνου, δραστηριοποίησης της εταιρείας.
Ο πήχης θα ανέβει ψηλά διότι τα ΕΛΤΑ έχουν ένα ευρύ δίκτυο καταστημάτων σε όλη τη χώρα και το κυριότερο θα έχει στα χέρια του ένα σημαντικό προϊόν και ελκυστικό τιμολόγιο.
Πιο αναλυτικά το οικιακό τιμολόγιο θα κινηθεί αρχικά στα επίπεδα  των ισχυρών ιδιωτών παρόχων.
Σήμερα η τιμολόγηση του οικιακού ρεύματος αυτών των εταιρειών κυμαίνεται από τα 0,85 ευρώ ανά Kwh  και φθάνει μέχρι τα 0,898 ευρώ. Όμως τα  ΕΛΤΑ θα δώσουν μία πολύ καλή ευκαιρία στον συνεπή καταναλωτή να μειώσει το κόστος της  Kwh στα 0,76 ευρώ.
Η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας θα επιβραβεύσει τον καταναλωτή που πληρώνει την υπηρεσία στην ώρα της χωρίς καθυστερήσεις με αποτέλεσμα και ο πωλητής ρεύματος και ο αγοραστής να είναι ευχαριστημένοι.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να κερδίζει και να επιβραβεύεται από τον πάροχο.
 Διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατό ο κακοπληρωτής να στηρίζεται στον καλοπληρωτή ενώ δεν είμαστε σε θέση να εξετάζουμε την αδυναμία του κακοπληρωτή αλλά αξιολογείται το αποτέλεσμα.
Τα ΕΛΤΑ ως πάροχος προμηθευτής ενέργειας θα εστιάσει την προσοχή του στον επαγγελματία καταναλωτή δηλαδή στη μεγάλη επιχείρηση που παρουσιάζει μηναία κατανάλωση 2.500 Kwh.
Να σημειωθεί ότι το τιμολόγιο της συγκεκριμένης κατηγορίας παρέμεινε ως επτασφράγιστο μυστικό όπως μας διευκρίνισε η ίδια πηγή. Τόνισε  ότι  πρέπει να κρατήσουμε ένα «κρυφό χαρτί» το οποίο θα αποκαλυφθεί  με την είσοδο μας στην αγορά.
Τέλος να σημειωθεί η μικρή σχετική καθυστέρηση που παρατηρείται με βάση το αρχικό σχεδιασμό για την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας στα τέλη Νοεμβρίου, προήλθε κυρίως από τεχνικά ζητήματα όπως είναι η έκδοση του  λογαριασμού και η αντιμετώπιση ζητημάτων πληρωμής των λογαριασμών από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης