Ενέργεια

Με σκληρή γραμμή ο Σταθάκης στη συνάντηση με τους θεσμούς

Με σκληρή γραμμή ο Σταθάκης στη συνάντηση με τους θεσμούς
Η ελληνική πλευρά απορρίπτει την απαίτηση των δανειστών για αθροιστικό υπολογισμό των προς δημοπράτηση ποσοτήτων και δέχεται μόνο να συζητήσει μικρές αποκλίσει
Με σκληρή γραμμή  όσον αφορά τις ποσότητες ηλεκτρισμού που θα διατίθενται προς δημοπράτηση τα επόμενα χρόνια έως και το 2019 εισήλθε στην αποψινή 15/12/2016 συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Γ. Σταθάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά απορρίπτει την απαίτηση των δανειστών για αθροιστικό υπολογισμό των προς δημοπράτηση ποσοτήτων και δέχεται μόνο να συζητήσει μικρές αποκλίσεις τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω.
 Με βάση τους υπολογισμούς των δανειστών για το 2017 θα έπρεπε να διατεθούν ποσότητες της τάξεως του 20%  δηλαδή να αθροιστούν οι ποσότητες του 2016 (8%) και του 2017 (12%). Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έναντι του 20% που προτείνουν οι δανειστές δέχεται να συζητήσει μικρές αποκλίσεις της τάξεως του 2-4% προς τα πάνω ή και προς τα κάτω στο 12% που προβλέπει ο νόμος.
Η ελληνική πλευρά προτείνει επίσης να ελέγχεται η αποτελεσματικότητα του μέτρου των δημοπρασιών δηλαδή. να ελέγχεται κατά πόσο έχει επιτευχθεί η συμφωνημένη μείωση  του μεριδίου της ΔΕΗ στην ελληνική αγορά δύο φορές το χρόνο τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο από τη ΡΑΕ.
Ο έλεγχος αυτός θα οδηγεί και στην οριστικοποίηση των ποσοτήτων ηλεκτρισμού που θα διατίθενται προς δημοπράτηση το επόμενο 6μηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης