Ενέργεια

Λακκοτρύπης: Σημαντικά ενεργειακά οφέλη για την Κύπρο από το Euroasia-Interconnector

Λακκοτρύπης: Σημαντικά ενεργειακά οφέλη για την Κύπρο από το Euroasia-Interconnector
Ο κ. Λακκοτρύπης  χαρακτήρισε το έργο ως, τη κύρια λεωφόρος ηλεκτρισμού (Electricity Highway), μεταξύ Ευρώπης και Νοτιοανατολικής Μεσογείου
Σημαντικά στρατηγικά και ενεργειακά οφέλη τα οποία αναμένεται να γίνουν αισθητά και στους καταναλωτές αναμένεται να επιφέρει το έργο  Euroasia-Interconnector που αποτελεί έργο κοινού ενδιαφέροντος της Ε.Ε και αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.
Το έργο που θα έχει προυπλογισμό 3,5 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί σε δυο φάσεις που  θα αρχίσουν τέλη του 2018 ή αρχές του 2019 και θα ολοκληρωθεί το 2021.
Μιλώντας στο πλαίσιο Ημερίδας  ενημέρωσης του κοινού για το έργο, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, είπε πως με την υλοποίηση του «EuroAsia Interconnector» αναμένεται ότι θα προκύψουν σημαντικά οφέλη για την Κύπρο, τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν σε ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού,  τερματισμό της ενεργειακής απομόνωσης και άρση των τεχνικών περιορισμών που εμποδίζουν την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ηλεκτρικό μας σύστημα. Παράλληλα, συνέχισε, αναμένεται πως θα ενισχυθεί γενικότερα η περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία, και θα επιτευχθεί ενδεχομένως και ο στόχος για εξαγωγή ηλεκτρισμού προς την Ευρώπη μέσω της ηλεκτροπαραγωγής από γηγενή κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Λακκοτρύπης  χαρακτήρισε το έργο ως, τη κύρια λεωφόρος ηλεκτρισμού (Electricity Highway), μεταξύ Ευρώπης και Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης