Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Goldman Sachs: Αρχίζει η «Χρυσή Εποχή» για τους «7» γίγαντες του πετρελαίου

Goldman Sachs: Αρχίζει η «Χρυσή Εποχή» για τους «7» γίγαντες του πετρελαίου
Οι περικοπές κόστους, η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου αρχίζουν πλέον να αποδίδουν για τις εταιρείες
Οι μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του κόσμου έχουν επιβιώσει από μια κρίση που… «άλλαξε τη ζωή τους» και είναι τώρα έτοιμες να αποκομίσουν τα οφέλη, επισημαίνει σε έκθεση της τη Δευτέρα 26/3/2018  η Goldman Sachs Group Inc.
Οι γίγαντες του πετρελαίου βρίσκονται πλέον σε ένα καλό σημείο με τις αυξανόμενες τιμές του πετρελαίου και το χαμηλό λειτουργικό κόστος να ενισχύουν τις ταμειακές ροές τους μετά από δύο δεκαετίες και ενισχύοντας τα κέρδη, αναφέρει η τράπεζα .
 Αυτό θα αυξήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών μετά από χρόνια αυξημένων δαπανών που ακολουθήθηκαν από την πτώση του αργού πετρελαίου, και οδήγησε τη συμμετοχή των εταιρειών τους παγκόσμιους δείκτες μετοχών σε χαμηλό 50 ετών, σύμφωνα με την τράπεζα.
"Βλέπουμε αυτό ως την αρχή μιας νέας χρυσής εποχής για τις αναγεννημένες «Επτά Αδελφές του Big Oil»", ανέφεραν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Michele Della Vigna, για τις επτά μεγαλύτερες μη κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες. Είναι επίσης "ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις αποδόσεις στο commodity".
Η κάμψη του αργού από τα μέσα του 2014 εξάλειψε μερικές μικρότερες εταιρείες και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι μεγαλύτεροι, καθώς συνεχίζουν να μειώνουν το κόστος σε μια προσπάθεια επιβίωσης. Μια κάμψη ακολουθείται συνήθως από μια περίοδο σχετικής αφθονίας, καθώς το κόστος της απόκτησης εξόρυξης απαιτεί χρόνο για να καλύψει την τιμή του αργού πετρελαίου, διευρύνοντας τα περιθώρια κέρδους.
Η Royal Dutch Shell Plc, η Total AE και η BP Plc είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που ανακοίνωσαν τα υψηλότερα κέρδη τα τελευταία χρόνια.
Μερικοί άρχισαν ακόμη και αγορές ιδίων μετοχών και άλλοι υποσχέθηκαν υψηλότερα μερίσματα.
Οι επιχειρήσεις επωφελούνται επίσης από την έναρξη των έργων που εγκρίθηκαν πριν από χρόνια, αλλά καθυστέρησαν από την ύφεση, επισημαίνει η Goldman.
Από το 2011 έως  το 2013 "έγιναν μάρτυρες του μεγαλύτερου αριθμού κυρώσεων για έργα στην ιστορία της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου", ανέφερε η Goldman στην έκθεση.
 "Ενώ αυτές οι επενδύσεις είναι πιθανό να αποφέρουν χαμηλές αποδόσεις μέσω του κύκλου, όλα αυτά τα έργα εισέρχονται τώρα στην παραγωγή, απελευθερώνοντας μη παραγωγικό κεφάλαιο και παρέχοντας στη βιομηχανία ισχυρότερη παραγωγή, και αύξηση των ταμειακών ροών σε διάστημα  δύο δεκαετιών".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης