Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προς ολοκλήρωση ο διαγωνισμός για προμήθεια των σωλήνων του αγωγού IGB – Εντός του έτους η έναρξη κατασκευής

Προς ολοκλήρωση ο διαγωνισμός για προμήθεια των σωλήνων του αγωγού IGB – Εντός του έτους η έναρξη κατασκευής
Αισιοδοξία επικρατεί και για τον διαγωνισμό που αφορά στην επιλογή του μηχανικού υπεύθυνου του έργου, ο οποίος μετά την κατάθεση προσφυγών έχει επίσης «παγώσει» προσωρινά
Την παράταση έως τις 15 Μαρτίου του διαγωνισμού για την προμήθεια σωλήνων για τον αγωγό IGB, αποφάσισε η κοινοπραξία ICGB που είναι υπεύθυνη για το έργο, έπειτα από την επανεργοποίηση της διαδικασίας στις 7 Μαρτίου.
Η διενέργεια του διαγωνισμού είχε «παγώσει» προσωρινά, λόγω προσφυγής που είχε υποβληθεί στις 31 Ιανουαρίου.
Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και αφορά την παραγωγή, έλεγχο, δοκιμή και αποστολή των σωλήνων κατασκευής του αγωγού.
Συγκαταλέγεται στις κρίσιμες διαδικασίες, από τις οποίες περνά η υλοποίηση του έργου.
Η προκήρυξή του έγινε στις 8 Δεκεμβρίου 2017, ενώ η παράταση αποφασίστηκε λόγω της πρόσκαιρης αναστολής που προκάλεσε η προσφυγή στις αρχές Φεβρουαρίου.
Παρόλο που η κατάθεση προσφυγών κρατά αυτή τη στιγμή «παγωμένο» τον διαγωνισμό για τον μηχανικό υπεύθυνο του έργου, επικρατεί αισιοδοξία πως σύντομα θα τεθεί κι αυτός ξανά σε τροχιά, δρομολογώντας έτσι την έναρξη των εργασιών.

Εντός του 2018 οι πρώτες εργασίες

Σε αυτό το πλαίσιο, μιλώντας στο πρόσφατο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Boyko Borisov εξέφρασε την εκτίμηση πως το έργο θα ξεκινήσει έως το τέλος του 2018.
Πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έθεσε ο Δημήτρης Τζώρτζης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ο οποίος μιλώντας στο Φόρουμ ανέφερε πως ότι οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο της φετινής χρονιάς.
Όπως πρόσθεσε, τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να δημοσιευθεί ο διαγωνισμός της εργολαβίας κατασκευής (EPC - Engineering Procurement & Construction), ενώ παράλληλα βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης η χρηματοοικονομικής διάρθρωση του έργου και του ρυθμιστικού πλαισίου (εξαίρεση από την πρόσβαση τρίτων μερών).  
Ο ίδιος, μάλιστα, δήλωσε βέβαιος πως ο αγωγός θα είναι έτοιμος σε μία τριετία.
«Με βεβαιότητα, η ΔΕΠΑ δηλώνει ότι θα φτάσουμε στο στόχο της λειτουργίας του έργου το 2020», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης