Ενέργεια

Pouyanne (Total): Είμαστε συνειδητοποιημένοι για τα επενδυτικά μας ρίσκα στη Μέση Ανατολή

Pouyanne (Total): Είμαστε συνειδητοποιημένοι για τα επενδυτικά μας ρίσκα στη Μέση Ανατολή
Αντίθετα η προσοχή των Exxon, Chevron, Shell είναι στραμμένη στις ΗΠΑ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων Σύμβουλος της Total Patrick Pouyanne στο Bloomberg αναφορικά με τις επενδυτικές δραστηριότητες της εταιρείας.
Αποκορύφωμα αποτέλεσε η επένδυση ύψους 450 εκατ. δολαρίων στη Λιβύη, έχοντας βέβαια προσθέσει έργα στο Αμπού Ντάμπι και το Κατάρ, την ώρα που οι περισσότεροι ανταγωνιστές της επικεντρώνονται στο σχιστολιθικό φυσικό αέριο των ΗΠΑ.


«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τα ρίσκα μας» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Patrick Pouyanne, καθώς οι επενδύσεις στη Λιβύη και το Ιράν εγκυμονούν πάντοτε κινδύνους και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Υπάρχει κίνδυνος στη Λιβύη. Δεν είμαστε αφελής. Η πρόσβαση σε αυτήν την παραχώρηση που έχει άφθονους πόρους είναι ένα καλό στοίχημα για το μέλλον».
Παράλληλα, ο Helima Croft, στρατηγικός στρατηγικών βασικών προϊόντων στην RBC Capital Markets LLC και πρώην αναλυτής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών υπογράμμισε ότι: «Ο Pouyanne έχει ανοχή υψηλού κινδύνου» προσθέτοντας ότι: «Μέρος της δικαιολογίας του Pouyanne για επέκταση σε πολιτικά επικίνδυνες χώρες θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο η Total θεωρεί ότι η μελλοντική κατανάλωση πετρελαίου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Ενώ η Shell και η BP βλέπουν να εξομαλύνεται στη δεκαετία του 2030, η Total προβλέπει χρόνια αυξανόμενης ζήτησης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης