Ενέργεια

Shell: Η αγορά LNG χρειάζεται επενδύσεις 200 δισ. δολ. για την κάλυψη της ζήτησης

tags :
Shell: Η αγορά LNG χρειάζεται επενδύσεις 200 δισ. δολ. για την κάλυψη της ζήτησης
Η μείωση των δαπανών στον κλάδο από το 2014 ως αποτέλεσμα των ασθενέστερων τιμών της ενέργειας θα δημιουργήσει έλλειμμα εφοδιασμού από τα μέσα της δεκαετίας του 2020, εκτός αν υπάρξουν νέες επενδύσεις, σημείωσε  η Shell στις προβλέψεις της για το LNG το 2018.
Επενδύσεις  πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια  στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, απαιτούνται για την αντιμετώπιση της ανόδου της ζήτησης μέχρι το 2030, ανακοίνωσε η Royal Dutch Shell, κορυφαίος trader LNG στον κόσμο.
Η αγορά LNG πρόκειται να συνεχίσει την ταχεία επέκτασή της το 2020, καθώς οι εγκαταστάσεις που εγκρίθηκαν για κατασκευή κατά το πρώτο εξάμηνο της δεκαετίας τίθενται σε σύνδεση, μια εξέλιξη που αναμένεται να αντιμετωπίσει εύκολα την απότομη αύξηση της κατανάλωσης του υπερψυγμένου καυσίμου.
Ωστόσο, η μείωση των δαπανών στον κλάδο από το 2014 ως αποτέλεσμα των ασθενέστερων τιμών της ενέργειας θα δημιουργήσει έλλειμμα εφοδιασμού από τα μέσα της δεκαετίας του 2020, εκτός αν υπάρξουν νέες επενδύσεις, σημείωσε  η Shell στις προβλέψεις της για το LNG το 2018.
Οι εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι περίπλοκες και δαπανηρές, απαιτώντας μεγάλες μονάδες επεξεργασίας, γνωστές ως «τρένα», που ψύχουν φυσικό αέριο σε περίπου μείον 160 βαθμούς Κελσίου (μείον 260 Φαρενάιτ). Στη συνέχεια, το υγροποιημένο καύσιμο μεταφέρεται στα κέντρα ζήτησης και μετατρέπεται εκ νέου σε αέριο.
Ενώ η ζήτηση για LNG αναμένεται να αυξηθεί από 293 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa) το 2017 σε περίπου 500 mtpa μέχρι το 2030, ο εφοδιασμός θεωρείται ότι μειώνεται στα 300 mtpa λόγω έλλειψης νέων έργων και φυσικών μειώσεων της υφιστάμενης παραγωγής, φυσικού αερίου και νέων ενεργειών, σημείωσε ο Maarten Wetselaar.
Το κόστος ανάπτυξης της απαιτούμενης χωρητικότητας είναι περίπου 1 δισ. δολάρια ανά mtpa, δήλωσε ο Wetselaar.
 Αυτό δεν περιλαμβάνει επενδύσεις στην ανάπτυξη των πεδίων φυσικού αερίου που συνδέονται με εγκαταστάσεις LNG, δήλωσε στους δημοσιογράφους.
"Η βιομηχανία εξακολουθεί να εξετάζει μια αρκετά μεγάλη πρόκληση για την κατασκευή προμηθειών για την κάλυψη της ζήτησης κατά τη δεκαετία του 2020", συμπλήρωσε.
Η Shell σκέφτεται να προχωρήσει σε νέα έργα όπως το LNG Canada και η Lake Charles στην ακτή του Κόλπου των ΗΠΑ, δήλωσε ο Wetselaar. Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία αναμένεται φέτος να ξεκινήσει το πλωτό εργοστάσιο ΥΦΑ της Prelude στη Δυτική Αυστραλία, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα έργα φυσικού αερίου στην ιστορία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης