Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση στην Αθήνα του Εμίρη του Κατάρ με στελέχη της ΕΧΧΟΝ - Στο Οικόπεδο 10 τα αμερικανικά πλοία την Πέμπτη 1/3/2018

Συνάντηση στην Αθήνα του Εμίρη του Κατάρ με στελέχη της ΕΧΧΟΝ - Στο Οικόπεδο 10 τα αμερικανικά πλοία την Πέμπτη 1/3/2018
Η ΕXXON MOBILL παίρνει τα ηνία των ερευνών μαζί με τον αμεριανικό στόλο
Μυστική επίσκεψη – αστραπή πραγματοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο εμίρης του Κατάρ στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους της EXXON Mobil, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.
Οι συναντήσεις έγιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου διέμενε σε πολυτελή σουίτα.
Ο Αλ Θάνι επέλεξε την Αθήνα προκειμένου να συνομιλήσει με στελέχη της ExxonMobil για τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Μαζί με την επίσκεψή του εμίρη στην Αθήνα, έφτασε και ομάδα ειδικών σε θέματα εξορύξεως και μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ντόχα, έτσι ώστε να συμμετάσχει στα πολύωρα meeting με δύο Αμερικανούς που κατέλυσαν επίσης στο «Μεγάλη Βρετανία».
Ο εμίρης του Κατάρ ενδιαφέρεται άμεσα για την ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς η Εxxon σε συνεργασία με την Qatar Petroleum έχουν εξασφαλίσει άδεια ερευνών στο οικόπεδο 10.
Οι συζητήσεις έγιναν εν όψει της έλευσης ειδικών σκαφών για λογαριασμό της ΕxxonMobil στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και τη γεώτρηση που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Για τις συνομιλίες επελέγη η Αθήνα ως ουδέτερο διπλωματικό έδαφος, λόγω του αποκλεισμού του Κατάρ από τους γείτονές του.
Προς το τέλος της επίσκεψης όντως αισθάνθηκε αδιαθεσία και χρειάστηκε να κληθεί γιατρός από το εξωτερικό, γεγονός συνηθισμένο για τον Αραβα ηγέτη που παρακολουθείται από κορυφαίους επιστήμονες και από τα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα στον κόσμο.
Ο ίδιος πάντως πρόλαβε να ολοκληρώσει τις επαφές του, πριν αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με το προσωπικό του αεροσκάφος.

Πλοία της EXXON με πολεμικά του αμερικανικού στόλου στο Οικόπεδο 10 την Πέμπτη 1/3/2018

Την ώρα που ολοκληρώνονται οι  φορτοεκφορτώσεις εξοπλισμού που πραγματοποιουν τις επόμενες 3-4 μέρες τα υποστηρικτικά σκάφη του γεωτρύπανου SAIPEM 12000, η Λευκωσία έχει πλέον στραμμένα τα βλέμματα της στην παρουσία των ερευνητικών της EXXON, ανήμερα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.
Την Πέμπτη 1/3 θα βρίσκονται στο τεμάχιο 10 δύο υπερσύγχρονα πλοία της EXXON για έρευνες εντοπισμού των δύο στόχων για τις ερευνητικές γεωτρήσεις τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Mαζί τους θα εμφανιστεί και ο Αμερικανικός στόλος.
Εντός των επόμενων ημερών θα ληφθεί και η τελική απόφαση για την πώληση του φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη στην Αίγυπτο.

Πηγή: sigmalive, Ελεύθερος Τύπος
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης