Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επίθεση του Πάνου Σκουρλέτη στη ΝΔ για σχέσεις στελεχών της με τη SOCAR

Επίθεση του Πάνου Σκουρλέτη στη ΝΔ για σχέσεις στελεχών της με τη SOCAR
«Ποιά συμφέροντα συνδέουν στελέχη σας με την αζέρικη SOCAR; Κοιτάξτε δίπλα σας κι αναρωτηθείτε.».
Σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε  ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, αναφέροντας πως στελέχη της συνδέονται με συμφέροντα της αζέρικης εταιρίας SOCAR με την οποία υπήρχε συμφωνία πώλησης της ΔΕΣΦΑ. 
Ο κ. Σκουρλέτης – που πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό ήταν επικεφαλής του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας – κατήγγειλε παραπληροφόρηση των ΜΜΕ για το θέμα της συμφωνίας πώλησης της ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρία και επεσήμανε οτι είχε γίνει μια σειρά παραβιάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας προκειμένου να ικανοποιηθεί η πλευρά των Αζέρων επενδυτών και πως κατέρρευσε όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλησε να πάρει μια νομοθετική πρωτοβουλία που θα βάζει όριο στην αύξηση τελών χρήσης φυσικού αερίου για νοικοκυριά και εταιρίες.
Ο κ. Σκουρλέτης διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ποιά συμφέροντα συνδέουν στελέχη σας με την αζέρικη SOCAR; Κοιτάξτε δίπλα σας κι αναρωτηθείτε.».
Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι συμπαρατάσσεται με τις δυνάμεις που θέλουν να ανακόψουν την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας και που αποσκοπούν, όχι να είμαστε συνεπείς στη συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι του 2015, αλλά «στο να εμπεδωθεί ένα καθεστώς μνημονίου στη χώρα μας».
Οι δυνάμεις αυτές, κατά τον υπουργό, είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το οποίο είπε πως «ήρθε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας» και «δεν θέλει να φύγει καθώς είναι ο στυλοβάτης των νεοφιλελεύθερων απόψεων» που επιθυμούν την οικοδόμηση μιας νέας Ευρώπης, γερμανοκεντρικής, με διαρκή λιτότητα και λιγότερη δημοκρατία που «αποδομεί τη συνοχή της ΕΕ κι ενισχύει την ακροδεξιά».
«Υπάρχει θέμα βαθμού ελευθερίας που πρέπει να έχει η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση; Πως τελικά βλέπετε τον ρόλο της κυβέρνησης;» ρώτησε ο κ. Σκουρλέτης προς τα έδρανα της ΝΔ, καταλήγοντας πως «αν θέλετε να μετατρέψετε την εκλεγμένη κυβέρνηση σε πρακτορείο ή παράρτημα του κ. Σοίμπλε και του ΔΝΤ, αυτό τον ρόλο σας τον χαρίζουμε».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης