Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ισχύ δύο NAVTEX από την Κύπρο στο επίμαχο Οικόπεδο 3 της ΑΟΖ - Φουντώνει η διπλωματική κινητικότητα

Σε ισχύ δύο NAVTEX από την Κύπρο στο επίμαχο Οικόπεδο 3 της ΑΟΖ - Φουντώνει η διπλωματική κινητικότητα
Βόρεια και νοτιοανατολικά του οικοπέδου οι νέες δεσμεύσεις
Φουντώνουν οι διεργασίες γύω από το Οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς δύο νέες NAVTEX τέθηκαν σε ισχύ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τo Sigmalive, σε ισχύ τέθηκαν σήμερα Δευτέρα (19/2) δύο νέες Navtex, τις οποίες εξέδωσε το Σάββατο η Κυπριακή Δημοκρατία, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Η πρώτη εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της UNIFIL, της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο, και δεσμεύει από τις 13.00 – 17.00 περιοχή Νοτιοανατολικά του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ προς το Λίβανο.
Η δεύτερη εκδόθηκε έπειτα από αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης και δεσμεύει από σήμερα μέχρι καις τις 23 Φεβρουαρίου περιοχή βόρεια του ίδιου τεμαχίου.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται το πυρετώδες διπλωματικό παρασκήνιο από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο το γεωτρύπανο της ΕΝΙ, saipem 12000, να φτάσει το συντομότερο στο στόχο «Σουπιά» στο οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Προς το παρόν το γεωτρύπανο, βρίσκεται ακινητοποιημένο 25 περίπου ναυτικά μίλια μακριά από τον στόχο, λόγω της συνεχιζόμενης παρεμπόδισης του για εντέκατη ημέρα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.
Από μόνο του το γεγονός κρίνεται σαν θετικό, όμως η ημερομηνία- κλειδί παραμένει αυτή της Πέμπτης 22 Φεβρουαρίου, όπου και θα κριθεί αν οι Τούρκοι αποσύρουν ή ανανεώσουν την ισχύουσα NAVTEX για το Oικόπεδο 3 που παρεμποδίζει την γεώτρηση στην Σουπιά του Saipem 12000.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης