Ενέργεια

Κ.Ξιφαράς (World Energy Council): "Κλειδί" το φυσικό αέριο για τις ενεργειακές εξελίξεις

Κ.Ξιφαράς (World Energy Council):
Καθοριστικός ο ρόλος των ορυκτών καυσίμων
Κυρίαρχο ρόλο θα συνεχίσουν να έχουν τα ορυκτά καύσιμα στο ενεργειακό μείγμα σύμφωνα τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας (World Energy Council) Κωνσταντίνο Ξιφαρά.
Στην ομιλία του στο Athens Energy Forum, που πραγματοποίηθηκε στην Αθήνα, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018
ο κ. Ξιφαράς σημείωσε ότι  η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2060, με την αιχμή να αναμένεται πριν το 2030 και έπειτα θα φθίνει, χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες και στις αυστηρές κυβερνητικές πολιτικές.
Ο κ. Ξιφαράς σημείωσε ότι το φυσικό αέριο θα κατέχει ρόλο-κλειδί στις μελλοντικές εξελίξεις και η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνει έως το 2050, κρίσιμης σημασίας θα είναι οι πολιτικές που θα καθορίσουν το μερίδιο του φυσικού αερίου στην αγορά της ηλεκτροπαραγωγής καθώς και οι επενδύσεις σε καινοτόμες τεχνολογίες που θα απαιτηθούν ώστε το αέριο να αποτελέσει τη «γέφυρα» για ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον.
Παράλληλα υπογράμμισε την σημασία που δίνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας στη στενή συνεργασία των κρατών, στο πλαίσιο ενός τρίπτυχου προτεραιοτήτων Ενεργειακής Ασφάλειας, Βιωσιμότητας και Οικονομικά Προσιτής Ενέργειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "οι Κυβερνήσεις και τα εμπλεκόμενα μέρη του ενεργειακού τομέα, οφείλουν να δρομολογήσουν πιο τολμηρές αποφάσεις και να προωθήσουν διεθνείς πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης