Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΑΔΜΗΕ: Όλο το πρόγραμμα διασύνδεσης των Νοτίων Κυκλάδων (Δ Φάση) 2019 - 2028

ΑΔΜΗΕ: Όλο το πρόγραμμα διασύνδεσης των Νοτίων Κυκλάδων (Δ Φάση) 2019 - 2028
Ποιές οι διασυνδέσεις που προγραμματίζονται
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΔΜΗΕ, η τέταρτη φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων εξετάζει συγκεκριμένες ενέργειες.
Ειδικότερα, εξετάζονται οι παρακάτω διασυνδέσεις με στόχο να ενταχθούν στο ΔΠΑ 2019-2028 που θα  κατατεθεί στη ΡΑΕ την άνοιξη.

Αναλυτικά:

-Διασύνδεση Λαύριου-Σερίφου
-Σερίφου-Μήλου
-Μήλου-Θήρας
-Διασύνδεση Θήρας-Πάρου ή εναλλακτικά Θήρας-Νάξου

Μ. Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Κομβικής σημασίας η υλοποίηση των διασυνδέσεων της Κρήτη

Ο ΑΔΜΗΕ θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της State Grid  τόνισε ο Μ. Μανουσάκης

Στις νέες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΑΔΜΗΕ αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανούσος Μανουσάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Athens Energy Forum.
Ο κ. Μανουσάκης τόνισε ότι είναι κομβικής σημασίας η υλοποιήση των διασυνδέσεων με την Κρήτη. "Η εταιρεία θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της State Grid κατά τη διάρκεια αυτών των έργων. Στόχος είναι να γίνει η Ελλάδα κόμβος μέσω των διεθνών διασυνδέσεων. Άλλωστε, ο στόχος του 10% στις διασυνδέσεις θεωρείται ότι πρέπει να φτάσει το 15% ως το 2030"
Αναφερόμενος στην συνεργασία με την κινεζική State Grid σημείωσε "Δείχνουμε πως εκσυγχρονίζεται μια δημόσια εταιρεία. Η διοίκηση έθεσε δύο στόχους για φέτος: Ταχύτερη υλοποίηση των έργων και εφαρμογή του tagel model ιδίως στην αγορά εξισορρόπησης".
Για το νέο διοικητικό μοντέλο τόνισε ότι θα διευκολύνει την επίτευξή των ανωτέρω στόχων. "Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εθελουσία. Ο ΑΔΜΗΕ ανοίγει το δρόμο για νέα στελέχη. Όλοι οι σύγχρονοι διαχειριστές θεωρούν την ενεργό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ως βασικής σημασίας στη σύγχρονη εποχή. Ο ΑΔΜΗΕ εφαρμόζει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και σύντομα θα ανακοινωθούν οι σχετικοί διαγωνισμοί. Έτσι η εταιρεία θα είναι έτοιμη να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα εγκαίρως".
Για την αγορά εξισορρόπησης, επεσήμανε ότι έχει σημαντικό ρόλο για τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Η δεύτερη έκδοση του κώδικα υποβλήθηκε στη ΡΑΕ ώστε να προβεί στη σχετική διαβούλευση, όπως υπενθύμισε.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης