Ενέργεια

Στ. Γούτσος (ΔΕΗ): Άνοιγμα στις ξένες αγορές - Αναζητούνται επενδυτικές ευκαιρίες

Στ. Γούτσος (ΔΕΗ): Άνοιγμα στις ξένες αγορές - Αναζητούνται επενδυτικές ευκαιρίες
Στα 5 δισ. ευρώ ανήλθαν οι επενδύσεις την τελευταία εξαετία
Άνοιγμα στις ξένες αγορές σχεδιάζει η ΔΕΗ η οποία αναζητεί ευκαιρίες τόσο μέσω κοινοπραξιών όσο και στις αγορές κεφαλάιου σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ομιλία του στο Athens Energy Forum ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Γούτσος.
Αναφερόμενος στην ενεργειακή  αγορά ο κ. Γούτσος σημείωσε ότι η αποεπένδυση του 40% των μονάδων πρέπει να ενσωματωθεί στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό ενώ για τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ δήλωσε ότι προχωρούν ώστε να ανοίξουν την αγορά και να μειώσουν το μερίδιο της ΔΕΗ στο 50%. Το μερίδιο της ΔΕΗ είναι στην πραγματικότητα 63% και είναι ακόμα χαμηλότερο αν συνυπολογιστούν οι κακοπληρωτές. Η μείωση του μεριδίου πρέπει να προέλθει από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών.
Στρατηγική μας είναι να προχωρήσουμε με επενδύσεις αξίας για την εταιρεία και τη χώρα. Αν και σε κρίση, επενδύσαμε σχεδόν 5 δις. ευρώ την τελευταία εξαετία με έμφαση στις ΑΠΕ, τα νησιά και το δίκτυο. Ενδιαφερόμαστε για το χρηματιστήριο ενέργειας, έχουμε συστησει εταιρείες εμπορίας στις γειτονικές χώρες και αναζητούμε ευκαιρίες σε ξένες αγορές μέσω κοινοπραξιών ενώ κοιτάμε και τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου", κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης