Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση Gazprom, ΔΕΠΑ και Edison στις 13/12 στη Μόσχα για την επέκταση του Turkish Stream

Συνάντηση Gazprom, ΔΕΠΑ και Edison στις 13/12 στη Μόσχα για την επέκταση του Turkish Stream
Η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη μετά από εκείνη τον περασμένο Φεβρουάριο στη Ρώμη
Στη Μόσχα θα συναντηθούν την επόμενη Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, οι διοικήσεις της Gazprom, της ΔΕΠΑ και της Edison, προκειμένου να συζητήσουν την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream προς την Ελλάδα, την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Όπως είχε γράψει το worldenergynews.gr (ΕΔΩ), την συνάντηση είχε προαναγγείλει ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού φυσικού αερίου Alexei Miller.
Η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη μετά από εκείνη τον περασμένο Φεβρουάριο στη Ρώμη, όπου η ελληνική και η ιταλική εταιρεία συνυπέγραψαν με την Gazprom μνημόνιο κατανόησης για τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας προς την Ελλάδα και από την Ελλάδα προς την Ιταλία.
Στη συνάντηση της Μόσχας θα συζητηθούν και θέματα, όπως η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο αγωγός φυσικού αερίου, τα σημεία παράδοσης του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπης και οι ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά στις υποδομές που πρέπει να κατασκευαστούν.
Οι εργασίες για την κατασκευή του υποθαλάσσιου τμήματος του Turkish Stream στη Μαύρη Θάλασσα θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2017, το οποίο περιλαμβάνει δύο τμήματα, το ένα που θα καταλήγει στην αγορά της Τουρκίας και ένα δεύτερο που θα προορίζεται για την Ευρώπη και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2019, όπως είπε ο κ. Miller.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ οι οποίοι συνυπογράφηκαν από τους υπουργούς Ενέργειας των κρατών-μελών στις 7 Δεκεμβρίου 2016 «οι διακρατικές συμφωνίες στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου πρέπει να αξιολογούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν υπογραφούν».
Αυτό σημαίνει, ότι δεν αποκλείεται να μπουν εμπόδια από την ΕΕ στην όποια συμφωνία μεταξύ των τριών πλευρών για την επέκταση του Turkish Stream σε ευρωπαϊκό έδαφος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης