Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σταθάκης: Θα βάλουμε φιλόδοξο στόχο κοντά στο 50% της παραγωγής από ΑΠΕ γύρω στο 2030

Σταθάκης: Θα βάλουμε φιλόδοξο στόχο κοντά στο 50% της παραγωγής από ΑΠΕ γύρω στο 2030
Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για την ολοκλήρωση του προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση είπε ο κ.Σταθάκης
Την θέση πως είναι μονόδρομος η διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γ. Σταθάκης, ο οποίος εκτίμησε πως οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι για την ελληνική οικονομία και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019.
«Είναι μονόδρομος η διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και πρέπει να γίνει με τρόπο συντεταγμένο και θεσμικό.
Εφόσον υπήρχε όλο αυτό το σύστημα των καταγγελιών, δεν υπήρχε άλλος τρόπος παρά να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, να γίνει η δικαστική διερεύνηση από την εισαγγελία και να προχωρήσουν τα θέματα πλέον, με τις επιλογές που υπάρχουν, στη Βουλή για το ποια είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για να προχωρήσει η ιστορία.
Σε μία τόσο λεπτή δικαστική υπόθεση, που εκ των πραγμάτων περιλαμβάνει προστατευμένους μάρτυρες, οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στο τέλος της ημέρας όλοι θα αποδεχτούν ότι πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σταθάκης.

Δύο οι στόχοι του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού
Σχετικά με τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η χώρα, με βάση τις δεσμεύσεις της στην ΕΕ καλείται να επιτύχει στόχους σε δύο επίπεδα, στην συμμετοχή των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
«Ο πρώτος στόχος είναι η συμμετοχή των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας.
Η Ελλάδα πάει καλά, είμαστε στο 29% στην παραγωγή από ΑΠΕ.
Θα βάλουμε φιλόδοξο στόχο κοντά στο 50% γύρω στο 2030.
Ο δεύτερος πιο δύσκολος στόχος για τη χώρα αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, όπου εκεί έχουμε μείνει πίσω ως χώρα και καλούμαστε να εξοικονομούμε περίπου 1,5% από την ενέργεια που καταναλώνουμε σήμερα» τόνισε ο κ.Σταθάκης, ο οποίος υποστήριξε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Μπαίνουμε στην τελική φάση, διότι αφενός η συζήτηση για το χρέος θα προηγηθεί το τέλος του προγράμματος, άρα είναι οι επόμενοι μήνες κρίσιμοι.
Και τα δύο μαζί θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την καθαρή έξοδο και τη δυνατότητα αυτοδύναμης ανάπτυξης της οικονομίας, έχοντας αποκαταστήσει πλήρως το αξιόχρεο του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές» τόνισε ο κ.Σταθάκης, αναφέροντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019, καθώς δεν συντρέχει κάποιος λόγος που να επιβάλλει να γίνουν εκλογές κάποια άλλη χρονική στιγμή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης