Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πολωνία: Συμφωνία της PGNiG για την μεταφορά αερίου από την Νορβηγία μέσω αγωγού στη Βαλτική

tags :
Πολωνία: Συμφωνία της PGNiG για την μεταφορά αερίου από την Νορβηγία μέσω αγωγού στη Βαλτική
Ο αγωγός στη Βαλτική αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης από τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία
Η πολωνική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου PGNiG ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22/1/2018 ότι υπέγραψε συμφωνία με τον διαχειριστή συστήματος φυσικού αερίου της χώρας για τη μεταφορά αερίου από τη Νορβηγία στην Πολωνία μέσω της Δανίας μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού  το 2022-2037.
Ο αγωγός της Βαλτικής είναι το εμβληματικό έργο της Πολωνίας που αποσκοπεί στη μείωση της εξάρτησης από τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία.
 Αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του  μέχρι το 2022, όταν λήξει η μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου της PGNiG με τη ρωσική Gazprom.
Οι συμφωνίες υπογραφής με τους διαχειριστές συστημάτων φυσικού αερίου είναι το τελικό στάδιο της αποκαλούμενης Open Season, μιας έρευνας αγοράς από Πολωνικούς και Δανέζικους φορείς εκμετάλλευσης συστημάτων φυσικού αερίου για την επιβεβαίωση της ζήτησης φυσικού αερίου και της απαιτούμενης χωρητικότητας για τον αγωγό  «Baltic».
Η PGNiG, ο μόνος μεταφορέας φυσικού αερίου που εξέφρασε ενδιαφέρον για τη χωρητικότητα των αγωγών της Βαλτικής, ανέφερε σε ανακοίνωση ότι θα σχολιάσει ξεχωριστά την πρόοδο προς μια πιθανή συμφωνία με τη δανική επιχείρηση Energinet.
Τον Οκτώβριο, η PGNiG υπέβαλε δεσμευτική προσφορά ύψους 8,1 δισ. Ζλότι (2,4 δισ. δολ.)Μια τελική απόφαση επένδυσης αναμένεται να ληφθεί αργότερα αυτό το έτος σχετικά με το αν θα κατασκευαστεί ο αγωγός.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης