Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Shell επιστρέφει στο Ιράν επενδύοντας στην ανάπτυξη του πετρελαϊκού τομέα της χώρας

Η Shell επιστρέφει στο Ιράν επενδύοντας στην ανάπτυξη του πετρελαϊκού τομέα της χώρας
Εκτός από την Shell και η Γαλλική Total πρόκειται να υπογράψει σήμερα παρόμοια συμφωνία με την Τεχεράνη
Ο ενεργειακός κολοσσός Shell πρόκειται να υπογράψει σήμερα Τετάρτη (7/12) συμφωνία με την Τεχεράνη για την ανάπτυξη ενός μεγάλου κοιτάσματος πετρελαίου του Ιράν, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου στην Wall Street Journal.
Ο ίδιος σύμφωνα με το δημοσίευμα τόνισε, ότι η εξέλιξη αυτή δείχνει, ότι οι παγκόσμιοι ενεργειακοί κολοσσοί δεν θα επιτρέψουν στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για ακύρωση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Εκτός όμως από την Shell και η Γαλλική Total πρόκειται να υπογράψει σήμερα παρόμοια συμφωνία με την Τεχεράνη, όπως είπε ο ίδιος εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου στην αμερικανική εφημερίδα.
Σημειώνεται, ότι η Total ήταν η πρώτη μεγάλη ενεργειακή εταιρεία της Δύσης, η οποία υπέγραψε συμφωνίες με το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράν δύο έργων μεγάλης κλίμακας και σημαντικών για την βιομηχανία πετρελαίου της χώρας και συγκεκριμένα, για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων πετρελαίου στο South Azadegan και το Yadavaran.
Ωστόσο και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν στην εφημερίδα, όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης