Ενέργεια

Άδεια για νέα υδροηλεκτρική μονάδα 400 μεγαβάτ στη Σκωτία

Άδεια για νέα υδροηλεκτρική μονάδα 400 μεγαβάτ στη Σκωτία
Το ύψος της επένδυσης θα αγγίξει τα 150 εκατ. λίρες
Έγκριση για την κατασκευή και λειτουργία ενός νέου υδροηλεκτρικού σταθμού ισχύος 400 μεγαβάτ στην περιοχή Dumfries Galloway έδωσε η κυβέρνηση της Σκωτίας.
Το ύψος της επένδυσης, η οποία σημειωτέον είναι η πρώτη του είδους της μετά από περίπου 30 χρόνια, θα ανέλθει στα 150 εκατ. λίρες και θα υλοποιηθεί από κοινού από τις εταιρίες Buccleuch Estates and 2020 Renewables.
Ο υδροηλεκτρικός σταθμός Glenmuckloch  θα απασχολεί περίπου 327 εργαζόμενους στη φάση της κατασκευής του, ενώ  εκτιμάται πως θα εξασφαλίσει έως και 15 μόνιμες θέσεις εργασίας μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής και την έναρξη της λειτουργίας  του.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέσω της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παράγεται περισσότερο από το 56% τοις εκατό της ακαθάριστης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Σκωτία, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν το 2015.
Στη Σκωτία λειτουργούν ήδη δύο μεγάλα ανάλογα έργα και συγκεκριμένα το ισχύος 440 μεγαβάτ Cruachan και το Foyers (300 μεγαβάτ), τα οποία λειτούργησαν το 1965 και το 1974 αντίστοιχα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης