Ενέργεια

Υπερδιπλάσια ισχύ ηλιακής ενέργειας εντός του 2017 θέλει η Τουρκία

Υπερδιπλάσια ισχύ ηλιακής ενέργειας εντός του 2017 θέλει η Τουρκία
Στόχος τα 2.000 MW έναντι των 860 MW που θα έχει στα τέλη της φετινής χρονιάς
Να υπερδιπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ της ενέργειας που εξασφαλίζει μέσω των φωτοβολταϊκών συστημάτων σχεδιάζει για τον επόμενο χρόνο η Τουρκία. Μέχρι τα τέλη του 2016 η ισχύς της ηλιακής ενέργειας που παράγει η γειτονική χώρα εκτιμάται, σύμφωνα με την Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Τουρκίας (YEGM), πως θα ανέλθει στα  820 - 860 MW. Ωστόσο, εντός του 2017 θα γίνει προσπάθεια η εγκατεστημένη ισχύ να φτάσει περίπου στα 2.000 μεγαβάτ, όπως δήλωσε στο πλαίσιο του συνεδρίου SOLAR TR2016 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο γενικός διευθυντής της YEGM Oguz Can. «Η ηλιακή ενέργεια είναι μια σημαντική και ελκυστική αγορά λόγω της ταχείας ανάπτυξής της. Η Τουρκία θέλει να είναι ένας σημαντικός παίκτης στην περιοχή σε αυτόν τον τομέα », ανέφερε ο κ. Can.
Η Τουρκία διέθετε 745,7 MW εγκατεστημένης ισχύος στην ηλιακή ενέργεια στα τέλη Οκτωβρίου 2016, σε σύγκριση με τα 249 MW στα τέλη του 2015.
«Η Διεύθυνση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εργάζεται για τη μετάβαση σε μηδενική κατανάλωση ενέργειας στα δημόσια κτίρια από το 2018», δήλωσε ο Can. Ανέφερε επίσης πως μέχρι το 2020 οι νέες κατασκευές σε αυτόν τον τομέα θα ήταν πιθανόν να περιλαμβάνουν μόνο μηδενική κατανάλωση ενέργειας, το οποίο σημαίνει ότι το συνολικό ποσό της ενέργειας που χρησιμοποιείται από το κτίριο σε ετήσια βάση θα είναι περίπου ίσο με την ανανεώσιμη ενέργεια που δημιουργείται στην περιοχή.
Η Τουρκία έχει τεράστιες δυνατότητες όσον αφορά στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας ανέφερε Bruce Douglas, πρόεδρος του Global Solar Council. Πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό που ασχολείται με το συντονισμό των προσπαθειών για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στο κόσμο. «Στην Τουρκία υπάρχουν άφθονοι πόροι και ζήτηση για ηλιακή ενέργεια. Το σημαντικό είναι πόσο γρήγορα θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες αυτές», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης