Ενέργεια

Υπογραφή δύο ενεργειακών συμβάσεων της EDF με την Κίνα

Υπογραφή δύο ενεργειακών συμβάσεων της EDF με την Κίνα
Η EDF δραστηριοποιείται σε πολλά ενεργειακά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Κίνα για πάνω από 30 χρόνια
Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία EDF υπέγραψε δύο συμβάσεις ενεργειακών υπηρεσιών με την Κίνα κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Κίνα, η οποία άρχισε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, η πρώτη σύμβαση καλύπτει το σχεδιασμό, την κατασκευή και την 30ετή λειτουργία ενός δικτύου σταθμών για κρύο νερό για κλιματισμό, αποχέτευση και παραγωγή ζεστού νερού στο δήμο Sanya της νότιας επαρχίας Hainan με πληθυσμό 700.000.
Το δίκτυο, βασισμένο σε εξοπλισμό υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με ηλιακούς συλλέκτες και έξυπνο λειτουργικό σύστημα, επιτρέπει τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% σε σύγκριση με μεμονωμένα συστήματα, σύμφωνα με την εταιρεία.
Με στόχο τη μείωση της ενεργειακής της έντασης κατά 15% μέχρι το έτος 2020, η Κίνα αντιπροσωπεύει μια αγορά ενεργειακών υπηρεσιών με μεγάλες δυνατότητες", ανέφερε ο Jean-Bernard Levy, πρόεδρος και επικεφαλής της ομάδας EDF.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η EDF δραστηριοποιείται σε πολλά ενεργειακά τμήματα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Κίνα για πάνω από 30 χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης