Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυτάρκης η Ευρώπη στο φυσικό αέριο για τα επόμενα 25 χρόνια

Αυτάρκης η Ευρώπη στο φυσικό αέριο για τα επόμενα 25 χρόνια
Περισσότεροι κόμβοι φυσικού αερίου χρειάζονται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης για την παροχή ρευστότητας και διαφάνειας
Αρκετό φυσικό αέριο διαθέτει η Ευρώπη για να καλύψει τις ανάγκες της για άλλα 25 χρόνια ακόμη με 5.100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθέματος αποδεδειγμένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Παραγωγών Πετρελαίου και Αερίου (IOGP).
Η IOGP ανέφερε ότι: «Τα επιτυχημένα αποτελέσματα των πρόσφατων γύρων αδειοδότησης δείχνουν ότι οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου επενδύουν σε πολλές προοπτικές λεκάνες της Ευρώπης, τόσο σε χερσαίες όσο και σε υπεράκτιες περιοχές» προσθέτοντας ότι «Η ευρωπαϊκή δραστηριότητα εξερεύνησης ανακάμπτει από το 2016, με τα ποσοστά επιτυχίας και τα έξοδα ανακαλύψεων να φτάνουν στα επίπεδα του 2009-2010. Περισσότεροι κόμβοι φυσικού αερίου χρειάζονται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης για την παροχή ρευστότητας και διαφάνειας. Η Ευρώπη πρέπει να ανταγωνιστεί με άλλες περιφέρειες για να προσελκύσει τις ανάντη βιομηχανικές επενδύσεις. Ένα σταθερό και προβλέψιμο ρυθμιστικό περιβάλλον θα είναι κρίσιμο για τη μεγιστοποίηση της ανάκτησης των ευρωπαϊκών πόρων φυσικού αερίου προς όφελος των πολιτών της».
Παράλληλα, η ευρωπαϊκή δραστηριότητα εξερεύνησης ανακτάται από το 2016, με τα ποσοστά επιτυχίας και τα έξοδα ανακαλύψεων να επανέρχονται στα επίπεδα του 2009-2010.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης