Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πουέρτο Ρίκο: Διαδικασίες fast-track για 4 ενεργειακά έργα

Πουέρτο Ρίκο: Διαδικασίες fast-track για 4 ενεργειακά έργα
Επενδύσεις 1,47 δισ. δολάρια για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου δικτύου ηλεκτροδότησης του νησιού
Το ομοσπονδιακό συμβούλιο των ΗΠΑ που διαχειρίζεται τα οικονομικά του Πουέρτο Ρίκο θα εξετάσει το ενδεχόμενο ταχείας ανάθεσης τεσσάρων ενεργειακών έργων που θα απαιτήσουν συνολικές επενδύσεις 1,47 δισ. δολάρια στο κατεστραμμένο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού.
Σε ανακοίνωσή του  τη Δευτέρα 8/1/18, το διοικητικό συμβούλιο ανέφερε ότι ανοίγει μια περίοδος 30 ημερών για τις δημόσιες προτάσεις σχετικά με τα τέσσερα έργα, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο αποτεφρώσεως αποβλήτων παραγωγής  ενέργεια από την Energy Answers International Inc.
"Συνολικά, τα τέσσερα έργα αντιπροσωπεύουν σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις - σχεδόν όλα με  ιδιωτικά κεφάλαια - και θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν πάνω από 8.200 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας", ανέφερε το συμβούλιο, προσθέτοντας ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τις αρχές Απριλίου.
Ο τυφώνας Μαρία, ο οποίος έπληξε το Πουέρτο Ρίκο στις 20 Σεπτεμβρίου, άφησε το τοπικό ενεργειακό δίκτυο κατεστραμμένο.
Η ενεργειακή εταιρεία κοινής ωφέλειας του νησιού, γνωστή ως PREPA, χρεοκόπησε  μετά το χτύπημα της καταιγίδας, «φορτωμένη» με περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη και παρωχημένη υποδομή.
Η κεντρική κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο είναι επίσης σε πτώχευση, αναζητώντας έναν τρόπο να μειώσει τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένο χρέος ομολόγων και συνταξιοδότησης. Οι νομοθέτες των ΗΠΑ το 2016 έθεσαν τα οικονομικά του νησιού υπό τον έλεγχο ενός ομοσπονδιακού συμβουλίου, του οποίου η εξουσία περιλαμβάνει την επιτάχυνση της έγκρισης και της αδειοδότησης έργων υποδομής που κρίνονται κρίσιμα.
Η εταιρεία Energy Answers, που προτίθεται να προχωρήσει σε  επενδύσεις 860 εκατομμυρίων δολαρίων σε μονάδες αποτέφρωσης στην επαρχία Arecibo, η οποία θα παράγει ενέργεια από στερεά απόβλητα, έχει αντιμετωπίσει τα πυρά των περιβαλλοντολόγων που ισχυρίζονται ότι θα εκπέμπουν ρύπους, όπως ο μόλυβδος.
Τα άλλα υπό εξέταση σχέδια για ταχεία έγκριση είναι:
- Το πάρκο Eolico del Norte, ένα έργο αιολικής ενέργειας έξι στροβίλων αξίας 47,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που προτάθηκε από την New Era Eolic LLC,
- Έργο 538 εκατομμυρίων δολαρίων για την προσθήκη ισχύος 540 μεγαβάτ διπλής ενέργειας σε επτά θέσεις PREPA, που προτείνεται από ομάδα που περιλαμβάνει θυγατρική της Mitsubishi  και
- Μια πρόταση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού σε ορισμένα κτήρια του Τμήματος Επισκευών, που προτάθηκε από τη NORESCO
Ο Noel Zamot, συντονιστής της ανασυγκρότηση, δήλωσε ότι ο τυφώνας Μαρία "έδειξε πέρα από κάθε αμφιβολία την έντονη ανάγκη του Πουέρτο Ρίκο να αναδιοργανώσει" το δίκτυό του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης