Ενέργεια

Zanganeh (Ιράν): Ο ΟΠΕΚ δεν θέλει την τιμή του brent πάνω από τα 60 δολάρια

Zanganeh (Ιράν): Ο ΟΠΕΚ δεν θέλει την τιμή του brent πάνω από τα 60 δολάρια
"Τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν ενδιαφέρονται για την αύξηση των τιμών brent πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας του σχιστολιθικού πετρελαίου" δήλωσε ο Bijan Namdar Zanganeh
Τα μέλη του ΟΠΕΚ δεν θέλουν την τιμή του πετρελαίου brent να αυξηθεί πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι, επειδή οι υψηλότερες τιμές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη προσφορά από την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου, δήλωσε  ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν.
"Τα μέλη του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου δεν ενδιαφέρονται για την αύξηση των τιμών brent πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι εξαιτίας του σχιστολιθικού πετρελαίου ", δήλωσε ο Bijan Namdar Zanganeh στο πρακτορείο ειδήσεων Shana.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες λόγω των περικοπών στην παραγωγή και της αυξημένης ζήτησης για προϊόντα πετρελαίου λόγω του κρύου καιρού, συμπλήρωσε.
Το brent  ενισχύθηκε μετά τις δηλώσεις.
Ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς διαπραγματεύθηκε στα 67,92 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 14 σεντς, ή 0,2%, στις 9:20 π.μ. στο Λονδίνο, αφού προηγουμένως κέρδισε έως και 51 σεντς.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και των συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν να επεκτείνουν τις περικοπές παραγωγής στο τέλος του τρέχοντος έτους για να μειώσουν την παγκόσμια  υπερπροσφορά. Το Ιράν είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης