Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νορβηγία: Nέες θέσεις εργασίας στον πετρελαϊκό τομέα βλέπει ο υπουργός Ενέργειας

Νορβηγία: Nέες θέσεις εργασίας στον πετρελαϊκό τομέα βλέπει ο υπουργός Ενέργειας
Η πετρελαϊκή βιομηχανία της Νορβηγίας θα ενισχύσει το προσωπικό της τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Terje Soeviknes
Οι νορβηγικές πετρελαϊκές εταιρείες και οι προμηθευτές τους θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τις προσλήψεις τους  τα επόμενα χρόνια καθώς η βιομηχανία ανακάμπτει από την ύφεση και τις χαμηλές τιμές  δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου και ενέργειας της Νορβηγίας Terje Soeviknes στο Reuters την Τρίτη 9/1/18.
"Όλα τα στοιχεία δείχνουν σημαντική αύξηση της απασχόλησης στη βιομηχανία πετρελαίου", ανέφερε ο Soeviknes στο περιθώριο μιας διάσκεψης.
Στα τέλη του 2017, οι πετρελαϊκές εταιρείες παρουσίασαν νέα σχέδια ανάπτυξης πεδίων τα οποία θα ενεργοποιήσουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα περισσότερα  από αυτά βρίσκονται  στο στάδιο υλοποίησης το 2018.
Ωστόσο, παρατήρησε ότι οι σημαντικές βελτιώσεις αυτοματισμού και παραγωγικότητας θα μπορούσαν να περιορίσουν την αύξηση της απασχόλησης.
"Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι όλες οι 50.000 θέσεις εργασίας που εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ύφεσης του κλάδου θα ανακτηθούν", ανέφερε ο Soeviknes.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης