Ενέργεια

Προσθετικά σε Κοινωνικό Τιμολόγιο και μπόνους συνέπειας, η έκπτωση 30% στο ρεύμα σε Δυτική Μακεδονία - Μεγαλόπολη

Προσθετικά σε Κοινωνικό Τιμολόγιο και μπόνους συνέπειας, η έκπτωση 30% στο ρεύμα σε Δυτική Μακεδονία - Μεγαλόπολη
Η σχετική τροπολογία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες που θα συζητηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα
Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή από το ΥΠΕΝ η τροπολογία για τη θέσπιση του μειωμένου οικιακού τιμολογίου ρεύματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Μεγαλόπολης.
Όπως έχει γράψει το World Energy News από την προηγούμενη εβδομάδα, το τιμολόγιο θα εξασφαλίζει έκπτωση έως και 30% στο σύνολο του λογαριασμού και θα ισχύσει για όλα τα νοικοκυριά των παραπάνω περιοχών, κάτι που επιβεβαίωσε χθες 08/01 και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης.
Η τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, η συζήτηση του οποίου στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η έκπτωση δεν θα επηρεάσει τις ελαφρύνσεις που προσφέρει η ΔΕΗ και οι υπόλοιποι εναλλακτικοί πάροχοι.
Αυτό για παράδειγμα σημαίνει πως θα μπορεί να συνδυασθεί με το μπόνους συνέπειας του 15% που προσφέρει η Δημόσια Επιχείρηση σε περίπτωση εμπρόθεσμης πληρωμής των λογαριασμών.
Επίσης, στην περίπτωση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, η έκπτωση θα υπολογίζεται στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο που ισχύει στην περίπτωσή τους.
Με βάση τον κ. Καρυπίδη, η κυβέρνηση ετοιμάζει επίσης ένα ειδικό μειωμένο τιμολόγιο και για τις επιχειρήσεις.
Γι’ αυτό τον σκοπό, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού ταμείου, μέσω του οποίου θα προσφέρονται εκπτώσεις έως και κατά 50%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης