Ενέργεια

Bloomberg: «Κρύες» αλλά σύντομες αναταράξεις στην αγορά ενέργειας της Ευρώπης

Bloomberg: «Κρύες» αλλά σύντομες αναταράξεις στην αγορά ενέργειας της Ευρώπης
Οι ριπές της καταιγίδας «Eleanor» οδήγησαν την  γερμανική παραγωγή αιολικής ενέργειας σε ρεκόρ την Τετάρτη 3/1/18, οι επόμενες δύο εβδομάδες φαίνονται πιο ήσυχες στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Bloomberg
Ο Ιανουάριος αναμένεται να είναι θερμότερος από το κανονικό στην Ευρώπη με «εκρήξεις» ψυχρών διαστημάτων στη Δύση που θα οδηγήσουν σε άνοδο τη ζήτηση για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια για σύντομες περιόδους.
Αυτός ο μήνας μπορεί να είναι ο θερμότερος μέσα σε τρία χρόνια, σύμφωνα με το The Weather Co., και 4 από τους 4 παρατηρητές που εξετάζει το Bloomberg αναμένουν έναν ηπιότερο από τον μέσο όρο μήνα. Οι σύντομες περίοδοι ψυχρότερων καιρικών συνθηκών αναμένονται στη Σκανδιναβία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, δήλωσε η Meteogroup U.K. Ltd.Οι ενεργειακές αγορές της Ευρώπης είναι περίπου στα μισά της εξάμηνης χειμερινής τους περιόδου.
 Η διαπραγμάτευση υποχώρησε στην αρχή του έτους, μετά από κρίσεις εφοδιασμού του περασμένου μήνα, οι τιμές του φυσικού αερίου έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.
Οι traders, οι οποίοι “έβγαλαν” το καύσιμο από τις αποθήκες  στις αρχές Δεκεμβρίου με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 7 ετών, τώρα θα διατηρήσουν τις προμήθειες ως αποθέματα ασφαλείας  για μια ενδεχόμενη
«έφοδο» του κρύου.
"Θα υπάρξει μια νέα επιτάχυνση των αναλήψεων αν έρθει ένα  ψυχρό μέτωπο", δήλωσε ο Giacomo Masato, μετεωρολόγος και αναλυτής έρευνας της  Marex Spectron Group Ltd. στο Λονδίνο.
"Είναι πιθανό οι φορείς εκμετάλλευσης να το κρατούν σε αναμονή".
Ενώ η Ευρώπη έχει απαλλαγεί από χιονοθύελλες σαν αυτές που χτύπησαν  Νέα Υόρκη και Βοστώνη, το ίδιο μέτωπο του καιρού προκάλεσε σφοδρές καταιγίδες στα τέλη Δεκεμβρίου και αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη.
Μετά τις ριπές της καταιγίδας «Eleanor» που οδήγησαν την  γερμανική παραγωγή αιολικής ενέργειας σε ρεκόρ την Τετάρτη 3/1/18, οι επόμενες δύο εβδομάδες φαίνονται σαφώς πιο ήσυχες στη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Bloomberg.
Μια άλλη καταιγίδα στον Ατλαντικό θα στείλει ζεστά κύματα στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, με  θερμοκρασίες έως 1,5 βαθμούς Κελσίου (2,7 Fahrenheit) πάνω από τις κανονικές, δήλωσε η Rebecca Fuller, μετεωρολόγος της MDA Information Systems LLC.
Μερικές από τις μεγαλύτερες αποκλίσεις από τον μέσο όρο της επόμενης εβδομάδας παρατηρούνται στο βόρειο και το νοτιότερο τμήμα της Ευρώπης. Η Ιταλία θα είναι 2 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από την κανονική, ενώ η μέση θερμοκρασία στη Νορβηγία φθάνει μέχρι 2 βαθμούς κάτω από το μέσο όρο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης