Ενέργεια

Στον Όμιλο των ΕΛΠΕ και επίσημα το «οικόπεδο» 10 στην δυτική Πελοπόννησο

Στον Όμιλο των ΕΛΠΕ και επίσημα το «οικόπεδο» 10 στην δυτική Πελοπόννησο
Ανατίθεται στην Επιτροπή Αξιολόγησης να καλέσει την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. προκειµένου να οριστικοποιηθεί το προς υπογραφή σχέδιο σύµβασης

Στον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων παραχωρείται και επίσημα το «οικόπεδο» 10 στα ανοικτά της δυτικής Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για συνολικά 20 θαλάσσια «οικόπεδα».
Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη (6/12) δημοσιεύτηκε η σχετική απόφαση του υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη, σύμφωνα με την οποία για την περιοχή παραχώρησης 10 (block 10) στον Κυπαρισσιακό Κόλπο ορίζεται ως επιλεγείς αιτών η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ, για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων.  
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντιστοίχων ανακηρύξεων της ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές Άρτας – Πρέβεζας και ΒΔ Πελοποννήσου, καθώς και της περιοχής 2 δυτικά της Κέρκυρας σε κοινό επιχειρηματικό σχήμα με τις Total και Edison. 
Σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο, είναι πλέον σαφές ότι υλοποιείται το δηλωμένο ενδιαφέρον του Ομίλου για την ανάπτυξη του τομέα Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων της χώρας μας. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, σημειώνει ότι: «Για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον Ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Έρευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή. Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων,  να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον Όμιλο όσο και για την Ελλάδα».
Στη σχετική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημειώνεται τέλος  ότι πλέον ανατίθεται στην Επιτροπή Αξιολόγησης, που συγκροτήθηκε µε την ΥΑ 8164/25.11.2015 όπως ισχύει (σηµείο 10 του προοιµίου), να καλέσει την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ως Επιλεγέντα Αιτούντα για την Περιοχή Παραχώρησης περιοχή 10 σύµφωνα µε την παρ. 1 της παρούσας απόφασης, προκειµένου να οριστικοποιηθεί το προς υπογραφή σχέδιο σύµβασης, σύµφωνα µε την Προκήρυξη.

Πρώτη ενημέρωση: 13.05 - 6/12/2016
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης