Ενέργεια

ΗΠΑ: H σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» την ενεργειακή τροφοδοσία της Ανατολικής Ακτής

ΗΠΑ: H σφοδρή κακοκαιρία «χτύπησε» την ενεργειακή τροφοδοσία της Ανατολικής Ακτής
Οι αμερικανικές μέσες τιμές πετρελαίου θέρμανσης για κατοικίες αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 3.078 δολ. το γαλόνι την εβδομάδα έως την 1η Ιανουαρίου σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ
Η σφοδρή χειμωνιάτικη καταιγίδα πάγωσε τους αγωγούς και διέλυσε τις υπηρεσίες στα διυλιστήρια στην ακτή του Ατλαντικού των ΗΠΑ την Πέμπτη 4/1/18, οδηγώντας στα ύψη τις  τιμές καυσίμων.
Η χιονόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε σχεδόν 80.000 σπίτια και επιχειρήσεις.
Το μόνο πυρηνικό εργοστάσιο στη Μασαχουσέτη έκλεισε λίγο μετά τις 2 μ.μ. λόγω της αποτυχίας μιας γραμμής να συνδέσει τον αντιδραστήρα με το ηλεκτρικό δίκτυο.
Σύμφωνα με το Bloomberg η Entergy Corp (ETR.N), το οποίο εκμεταλλεύεται το σταθμό Pilgrim, ανακοίνωσε  ότι δεν είχε εντοπίσει την αιτία του προβλήματος της γραμμής.
Η ISO New England, το οποίο εκμεταλλεύεται το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, αποδίδει τη διακοπή λειτουργίας στη χιονοθύελλα ενώ δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε  θα ξεκινήσει ο σταθμός.
Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στη Νοτιοανατολική χώρα έχουν αποκαταστήσει την εξυπηρέτηση ορισμένων πελατών που επλήγησαν από τη θύελλα τη νύχτα.Το βαρύ χιόνι χτύπησε την Ανατολική Ακτή το Maine όσο πιο νότια από τη Βόρεια Καρολίνα την Πέμπτη, προκαλώντας ζημιές σε  ηλεκτροφόρα καλώδια, οδόστρωμα και κλείνοντας σχολεία.
Η περιοχή έχει επίσης βρεθεί σε μια παρατεταμένη ψυχρή περίοδο.
Οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης HO-NYH HO-DIFF-NYH και το φυσικό αέριο στις βορειοανατολικές ΗΠΑ  κατέγραψαν τα ιστορικά υψηλότερα επίπεδα τους με την  ζήτηση για  θέρμανσης να σηεμιώνει ρεκόρ.
Οι δείκτες αναφοράς HOc1 για πετρέλαιο θέρμανσης πετρελαίου βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο τους σε σχεδόν τρία χρόνια.
Οι αμερικανικές μέσες τιμές πετρελαίου θέρμανσης για κατοικίες αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 3.078 δολ. το γαλόνι την εβδομάδα έως την 1η Ιανουαρίου σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ.
Στην Ανατολική Ακτή, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 5,4% στα 3.085 δολ. το γαλόνι.
Οι μέσες τιμές πετρελαίου θέρμανσης κατοικιών στις ΗΠΑ για την περίοδο 2017-18 είναι πολύ πάνω από τα επίπεδα 2016-17, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Η ζήτηση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αναμένεται να παραμείνει κοντά σε ρεκόρ και αυτή την  εβδομάδα. Το φυσικό αέριο είναι το κυριότερο καύσιμο για οικιακή και εμπορική θέρμανση στις βορειανατολικές ΗΠΑ και χρησιμοποιείται επίσης ευρέως από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.
Την Πέμπτη 4/1/ 18, τα συμβόλαια φυσικού αερίου NGc1 μειώθηκαν κατά 12,8 σεντς, ή 4,3%, στα 2.880 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.
 Αυτή ήταν η μεγαλύτερη τιμή μιας ημέρας για το συμβόλαιο τις τελευταίες  τρεις εβδομάδες, καθώς προβλεπόταν ψυχρός καιρός. Ωστόσο, οι περιφερειακές τιμές εκτοξεύθηκαν υπό πίεση από το κρύο.
Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην spot αγορά των ΗΠΑ  αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τους την Πέμπτη 4/1/ 18 σε αρκετές περιοχές.
Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας της επόμενης ημέρας στη Ν. Αγγλία E-NEPLMHP-IDX και PJM E-PJWHRTP-IX, οι οποίες καλύπτουν μεγάλο μέρος της περιοχής των μέσων και των μεσαίων ακτών των ΗΠΑ, αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014 λόγω της άνοδου των τοπικών τιμών φυσικού αερίου .
Οι τιμές μετρητών της Νέας Αγγλίας LNG-CG-BS-SNL αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και παρέμειναν κοντά στα υψηλότερα των τεσσάρων ετών στα $ 36,32 ανά mmBtu.
Η εταιρεία ISO-New England, η εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι φορείς εκμετάλλευσης ηλεκτρικής ενέργειας βασίζονταν περισσότερο στις γεννήτριες που καίνε πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της ζήτησης από οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης