Ενέργεια

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 30 εκατ. δολ. σε μικρά έργα(fracking) πετρελαίου και φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 30 εκατ. δολ. σε μικρά έργα(fracking) πετρελαίου και φυσικού αερίου
Τα έργα επελέγησαν από το Υπουργείο Ενέργειας
Έξι μικρά έργα γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα λάβουν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης για έρευνα και ανάπτυξη με στόχο  να βοηθήσουν στην επίτευξη της πολιτικής του Προέδρου Donald Trump για την ενίσχυση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων, ανακοίνωσε την Τετάρτη 3/1/18 το Υπουργείο Ενέργειας (DOE).
Τα έργα, συμφωνα με το Reuters, που επελέγησαν από το DOE υπό την καθοδήγηση του Κογκρέσου, είναι σε έργα  αυτό που είναι γνωστά ως «ασυνήθιστη ανάπτυξη σχιστολιθικού». Επί του παρόντος, παράγουν λιγότερα από 50.000 βαρέλια ανά ημέρα το καθένα.
Η μη συμβατική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές όπως η υδραυλική ρωγμάτωση ή η χάραξη και η οριζόντια διάτρηση για να φθάσουν σε πόρους που παγιδεύονται από σχηματισμούς πετρωμάτων και άμμου.
Τα επιλεγμένα έργα βρίσκονται σε περιοχές όπως το θαλάσσιο Tuscaloosa στη Λουιζιάνα και το Μισισιπή, το οποίο εκτιμάται ότι περιέχει 7 δισεκατομμύρια ανακτήσιμα βαρέλια, αργό πετρέλαιο και το Huron στην Appalachia, το οποίο είναι πλούσιο σε φυσικό αέριο.
Η χρηματοδότηση των έργων "θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε την ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε αυτούς τους τύπους σχιστόλιθων" και θα στηρίξει τις προσπάθειες του DOE για ενίσχυση της κυριαρχίας της αμερικανικής ενέργειας, ανέφερε η ανακοίνωση.
Τα έργα θα αυξήσουν την κατανόηση της συμπεριφοράς των δεξαμενών πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα προωθήσουν την ολοκλήρωση των πηγαδιών και θα βελτιώσουν τις τεχνολογίες γεώτρησης σε υπεράκτιες επιχειρήσεις, επεσήμανε το DOE.
Το έργο που λαμβάνει τα περισσότερα χρήματα είναι μια μελέτη των δεξαμενών από Texas A & M's Engineering Experiment Station.
Η έρευνα θα επιτρέψει στους χειριστές χιλιάδων υφισταμένων οριζόντιων φρεατίων που έχουν υποβληθεί σε fracking να καθορίσουν ποιοι από αυτούς μπορούν να λειτουργήσουν πάλι, δήλωσε ο DOE. Η χρηματοδότηση ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια δολάρια.
Το εργαστήριο στο Ινστιτούτο Virgintech Polytech και το κρατικό πανεπιστήμιο θα λάβει περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για δεξαμενές στο πεδίο φυσικού αερίου Nora.
Μεταξύ των άλλων έργων είναι η C-Crete Technologies LLC στο Stafford, Τέξας, η οποία θα λάβει 1,5 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει τεχνολογίες που μπορούν να αποτρέψουν  πετρελαιοκηλίδες και διαρροές σε υψηλές θερμοκρασίες, συνθήκες υψηλής πίεσης και διαβρωτικές συνθήκες.

www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης