Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νιγηρία: Έκλεισε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω πυρκαγιάς σε αγωγό φυσικού αερίου

Νιγηρία: Έκλεισε το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω πυρκαγιάς σε αγωγό φυσικού αερίου
Η διακοπή δεν έγινε αντιληπτή σε τμήματα της Νιγηρίας, όπου   πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναγκάζονται να βασίζονται στις δικές τους γεννήτριες ισχύος ή, για τους φτωχούς που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια
Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Νιγηρίας έχει κλείσει μετά από πυρκαγιά σε αγωγό φυσικού αερίου, ανακοίνωσε  το υπουργείο Ενέργειας  την Τετάρτη 3/1/18.
Η παροχή φυσικού αερίου σε αρκετούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής διακόπηκε εξαιτίας της πυρκαγιάς στο σύστημα αγωγών Escravos Lagos κοντά στο Okada στη νότια πολιτεία της Edo, σύμφωνα με το υπουργείο.
"Η ξαφνική απώλεια λόγω διακοπής της παροχής αερίου από αυτούς τους σταθμούς προκάλεσε το κλείσιμο του εθνικού δικτύου μετάδοσης γύρω στις 20:20 στις 2 Ιανουαρίου", ανέφερε.
Η διακοπή δεν έγινε αντιληπτή σε τμήματα της Νιγηρίας, όπου οι συσσωρευτές είναι συνηθισμένοι και πολλές επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναγκάζονται να βασίζονται στις δικές τους γεννήτριες ισχύος ή, για τους φτωχούς που δεν έχουν ηλεκτρική ενέργεια.
Το ερειπωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας είναι συχνά υπεύθυνο για τα προβλήματα ανάπτυξης στη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Νιγηρίας, η οποία κατέχει και εκμεταλλεύεται τους αγωγούς φυσικού αερίου, δήλωσε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση της παροχής φυσικού αερίου στους επηρεαζόμενους αγωγούς, οι οποίοι τροφοδοτούν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης