Ενέργεια

ΗΠΑ: Οι πολικές θερμοκρασίες «ανάβουν» τις μάχες για τις ενεργειακές πηγές

ΗΠΑ: Οι πολικές θερμοκρασίες «ανάβουν» τις μάχες για τις ενεργειακές πηγές
Πυρηνική ενέργεια και άνθρακας χρησιμοποιούνται για να σώσουν τη κατάσταση που προκαλείται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών
Στην ανατολική πλευρά των Η.Π.Α. η συζήτηση σχετικά με την πηγή ενέργειας που πρέπει να εμπιστευτεί  κάποιος για να κρατήσει τα σπίτια ζεστά και τα φώτα αναμμένα είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης.
Υπάρχουν 99 μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στις ΗΠΑ και κάθε μία από αυτές λειτουργεί αυτή τη στιγμή - "μια απίστευτη αλλά όχι εκπληκτική απόδειξη της αξιοπιστίας των πυρηνικών", δήλωσε ο John Keeley, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Πυρηνικής Ενέργειας σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο άνθρακας έχει καταστεί το κυρίαρχο καύσιμο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Μεσοδυτικές πολιτείες, χάρη στις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου που συνδέονται με το ρεκόρ ζήτησης για αυτή την ανταγωνιστική πηγή ενέργειας.
"Ο άνθρακας λάμπει όταν υποχωρούν οι θερμοκρασίες", δήλωσε ο Luke Popovich, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Μεταλλείων.
Και ενώ πρόκειται να υπάρξουν προκλήσεις σε ένα τέτοιο ακραίο κρύο, οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύων βρίσκουν ευκολότερο από ποτέ να χειριστούν τις δυσμενείς συνθήκες - "χάρη σε μια αυξανόμενη ποικιλία παροχής ηλεκτρισμού με μεγαλύτερη παραγωγή αιολικής ενέργειας" δήλωσε ο Evan Vaughan της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας.
Οι συζητήσεις για το τι στηρίζει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των Η.Π.Α. σηματοδοτούν ότι  περισσότερες μάχες έρχονται.
Αργότερα αυτό το μήνα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ρυθμιστικών Ενεργειών πρόκειται να λάβει μέτρα,  βάσει της πρότασης του υπουργού Ενέργειας Rick Perry, που θα διασώσουν ορισμένα ανθρακωρυχεία και πυρηνικά εργοστάσια, επειδή μπορούν να αποθηκεύσουν καύσιμα για  μεγάλο διάστημα – κάτι που  οι διαφωνούντες υποστηρίζουν ότι είναι περιττό σε μια εποχή ρεκόρ παραγωγής φυσικού αερίου και σταθερά αυξανόμενη ανανεώσιμη ενέργεια.
"Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο πλευρές στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με το φυσικό αέριο και τους αγωγούς και την αξιοπιστία θα υποστηρίξουν τις θέσεις τους", δήλωσε ο Jason Bordoff, διευθυντής του Κέντρου Κολούμπια για την Παγκόσμια Ενεργειακή Πολιτική.
"Σε αυτό το σημείο, οι αρκτικές θερμοκρασίες που έχουμε δει δείχνουν ότι το σύστημα λειτουργεί πραγματικά καλά".
Παρ 'όλα αυτά, οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν σε όλη την χώρα την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα που παρατηρήθηκαν σε αρκετά χρόνια.
Παρόλο που μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές διαταραχές, η ψυχρή περίοδος δεν έχει τελειώσει και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκύψουν προβλήματα.
Ενώ οι υψηλότερες τιμές ενέργειας θα ωφελήσουν τα αγωνιστικά πυρηνικά εργοστάσια στα βορειοανατολικά, θα μπορούσαν επίσης να ωθήσουν τις ρυθμιστικές αρχές να επανεξετάσουν τα σχέδια επιδότησης των εγκαταστάσεων, ανέφερε ο Nicholas Steckler, αναλυτής της Bloomberg New Energy Finance.
Στη Νέα Αγγλία, όπου το μαζούτ είναι η κορυφαία πηγή ενέργειας, ορισμένα εργοστάσια δεν έχουν επαρκή εφόδια, σύμφωνα με την Marcia Blomberg, εκπρόσωπο της ISO New England Inc., διαχειριστή του δικτύου της περιοχής. Οι περιορισμοί που διέπουν τις εκπομπές αερίων είναι επίσης ένας παράγοντας που περιορίζει τη χρήση τους.
"Καθώς τα αποθέματα πετρελαίου εξαντλούνται, η αναπλήρωση αυτών των καυσίμων θα είναι σημαντική λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις καιρικές συνθήκες και τις μελλοντικές απαιτήσεις για καύσιμα για τους υπόλοιπους δύο μήνες της χειμερινής περιόδου", δήλωσε την Τρίτη.
Στο Midwest, μερικές μονάδες φυσικού αερίου αντιμετωπίζουν προβλήματα προμήθειας, σημείωνοντας διακοπές και αυξημένη χρήση καυσίμου, σύμφωνα με τον Dustin Smith, εκπρόσωπο της Southwest Power Pool.
Η εκπρόσωπος της American Electric Power Co., Melissa McHenry, δήλωσε ότι ενώ το βοηθητικό πρόγραμμα έχει βιώσει "μερικές από τις προκλήσεις του εξοπλισμού που συνήθως συνοδεύουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες", ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στη ζήτηση όπου ήταν απαραίτητο.
"Με λίγες εξαιρέσεις, τα εργοστάσιά μας λειτουργούν καλά", δήλωσε σε συνέντευξή του ο David Byford, εκπρόσωπος της Dynegy Inc. στο Χιούστον.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης