Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Κίνα διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου εισαγωγέα LNG στον κόσμο

tags :
Η Κίνα διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου εισαγωγέα LNG στον κόσμο
Τα στοιχεία από της Thomson Reuters Eikon δείχνουν ότι το 2017 οι εισαγωγές αγωγού φυσικού αερίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκαν κατά 67 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας άνοδο πάνω από το ένα τέταρτο σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Τα μέτρα για το περιορισμό της ρύπανσης και της χρήσης άνθρακα έφεραν  την Κίνα πολύ κοντά στο να ξεπεράσει την Ιαπωνία φέτος ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο.
Η Κίνα - που είναι ήδη ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου και άνθρακα - είναι ο τρίτος μεγαλύτερος χρήστης φυσικού αερίου μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, πρέπει να εισάγει περίπου το 40% των συνολικών αναγκών της καθώς η εγχώρια παραγωγή δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη ζήτηση.
Τα στοιχεία από της Thomson Reuters Eikon δείχνουν ότι το 2017 οι εισαγωγές αγωγού φυσικού αερίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκαν κατά 67 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας άνοδο πάνω από το ένα τέταρτο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μόνο οι εισαγωγές LNG αυξήθηκαν περισσότερο από 50%.
Τα στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνουν αφίξεις δεξαμενόπλοιων LNG προς την Κίνα και εκτιμήσεις ροής μηνιαίων εισαγωγών αγωγών, είναι προκαταρκτικά καθώς τα στοιχεία του Δεκεμβρίου δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.
Η Κίνα εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με την Ιαπωνία, με ετήσιες εισαγωγές LNG  περίπου 83,5 εκατομμυρίων τόνων, αλλά οι συνολικές εισαγωγές φυσικού αερίου υπερέβησαν την Ιαπωνία το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, δείχνουν κυβερνητικά στοιχεία και ναυτιλιακές ροές.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η τάση συνεχίζεται και η Κίνα θα ξεπεράσει την Ιαπωνία για ολόκληρο το 2018.
"Και οι εισαγωγές LNG και αγωγών θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα επόμενα χρόνια. Αναμένουμε από την Κίνα να ξεπεράσει την Ιαπωνία ως τον μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου παγκοσμίως το 2018 ", δήλωσε ο Miaoru Huang, ανώτερος διευθυντής φυσικού αερίου της Ασίας και LNG στην εταιρεία παροχής συμβουλών ενέργειας Wood Mackenzie.
"Ωστόσο, η Ιαπωνία θα παραμείνει ως ο No.1 εισαγωγέας LNG μέχρι το 2028", πρόσθεσε.
Η Κίνα πέρυσι άρχισε να «μετακινεί» εκατομμύρια νοικοκυριά και πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο ως μέρος των προσπαθειών για περιορισμό της ρύπανσης, προκαλώντας ένα πρωτοφανές ράλι στις παραγγελίες εισαγωγών στο εξωτερικό.
Οι τρεις μεγαλύτεροι προμηθευτές φυσικού αερίου της Κίνας είναι η Αυστραλία, το Κατάρ και η Μαλαισία, ενώ οι εισαγωγές αγωγών προέρχονται από την Κεντρική Ασία και τη Μιανμάρ. Ένας αγωγός που συνδέει την Κίνα με τη Ρωσία βρίσκεται υπό κατασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης