Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νορβηγία: Ρεκόρ στις εξαγωγές φυσικού αέριου στην Ευρώπη το 2017

Νορβηγία: Ρεκόρ στις εξαγωγές φυσικού αέριου στην Ευρώπη το 2017
Εξήγαγε πέρυσι 116 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω αγωγών στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, από το προηγούμενο ρεκόρ των 108,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Νορβηγία προς την Ευρώπη έφθασαν σε υψηλά επίπεδα το 2017, σημειώνοντας άνοδο κατά σχεδόν 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της νορβηγικής εταιρείας αερίου Gassco.
Ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης μετά τη Ρωσία εξήγαγε πέρυσι 116 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου μέσω αγωγών στη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, από το προηγούμενο ρεκόρ των 108,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Νορβηγίας καλύπτουν περίπου το ένα τέταρτο της ζήτησης της Ευρώπης.
Οι αναλυτές σύμφωνα με το Reuters ανέφεραν ότι τα επίπεδα εξαγωγών της Νορβηγίας το 2017 ενισχύθηκαν από την περιορισμένη συντήρηση του καλοκαιριού στα ανοικτά αέρια πεδία της χώρας και την υψηλότερη παραγωγή από το μεγαλύτερο πεδίο της, το Troll.
Περισσότερο από το 40% όλων των εξαγωγών μεταφέρθηκε σε τερματικούς σταθμούς στη Γερμανία, και πάνω από 30% στη Βρετανία, ενώ το υπόλοιπο μοιράστηκε μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου.
Η υψηλότερη ημερήσια παράδοση το 2017 ανερχόταν σε 365,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.
Οι νορβηγικές αρχές αύξησαν την ποσόστωση παραγωγής του Troll σε 36 δισ. κυβικά μέτρα από την 1η Οκτωβρίου 2017 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, από 33 δισεκατομμύρια εκατοστά για τους προηγούμενους 12 μήνες, ανακοίνωσε ο φορέας εκμετάλλευσης της Statoil.
Η ετήσια εξαγωγή φυσικού αερίου της Νορβηγίας στην Ευρώπη ανέρχεται σε περισσότερα από 100 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως από το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Gassco.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης