Ενέργεια

Σε υψηλά τριετίας "απογειώθηκαν" οι τιμές LNG στην Ασία

Σε υψηλά τριετίας
Ο χαμηλές θερμοκρασίες σε Κίνα και Ιαπωνία οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές
Οι τιμές των LNG  στην Ασία αυξήθηκαν πάνω από τα τριετή υψηλά επίπεδα την Τρίτη, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες στην Ιαπωνία και η συνεχιζόμενη έντονη ζήτηση από τους Κινέζους εισαγωγείς ενισχύουν την αγορά.
Οι τιμές spot για την παράδοση του Φεβρουαρίου σταθεροποιήθηκαν στα 11,20 δολάρια ανά mmBtu.
Οι ιαπωνικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν αγοράσει φορτία τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο κρύος καιρός που σάρωσε τη χώρα έχει ενισχύσει τη ζήτηση για την ανατροφοδότηση των εξαντλημένων αποθεμάτων.
Αν και οι προβλέψεις για την Ιαπωνία αναφέρουν επιστροφή στο φυσιολογικό για τις επόμενες εβδομάδες, οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να κινούνται πολύ κάτω από τις κανονικές τιμές στη νοτιοκορεατική πρωτεύουσα Σεούλ, η οποία αναμένεται να προστεθεί στην λίστα με την υψηλή ζήτηση, δήλωσαν οι traders και αναλυτές στο Reuters.
Η Κίνα, η οποία ξεπέρασε τη Νότια Κορέα ως τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG παγκοσμίως, συνεχίζει να προσελκύει φορτία μετά από την μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης το 2017, όταν οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 48,4%.
Η ταχεία στροφή της Κίνας προς  το φυσικό αέριο από τον άνθρακα φέτος έχει συμπιέσει τα οικιακά δίκτυα και οδήγησε σε έλλειψη εφοδιασμού καθώς και άνοδο τιμών, οδηγώντας την κεντρική κυβέρνηση να αποσύρει ορισμένους περιορισμούς στη χρήση του άνθρακα σε μια προσπάθεια να μειωθεί η κρίση εφοδιασμού με φυσικό αέριο.
Από την πλευρά της προσφοράς, η αυστραλιανή  εταιρεία εξαγωγών Wheatstone επέστρεψε στην αγορά μετά από διακοπή λειτουργίας πάνω από ένα μήνα με το πετρελαιοφόρο Asia Excellence να φορτώνεται και δύο ακόμα πλοία να βρίσκονται στο λιμάνι  .
Επιπλέον, το Bontang LNG της Ινδονησίας έθεσε 11 φορτία προς πώληση μεταξύ Φεβρουαρίου και Δεκεμβρίου μέσω διαγωνισμού που ολοκληρώνεται στις 8 Ιανουαρίου.
Νέες προμήθειες υπάρχουν επίσης από το νέο έργο Yamal LNG της Ρωσίας στην Αρκτική.
Η πρώτη αποστολή του Christoph de Margerie έφτασε στο τερματικό σταθμό Isle of Grain της Βρετανίας και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επανεξαγάγεται  με το δεξαμενόπλοιο Gaselys

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης