Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πως η Κίνα «υποβαθμίζει» την ηλιακή βιομηχανία της Ινδίας - Ποια είναι η επόμενη μέρα

Πως η Κίνα «υποβαθμίζει» την ηλιακή βιομηχανία της Ινδίας - Ποια είναι η επόμενη μέρα
Μάλιστα, το Υπουργείο Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ινδίας ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή του μεγαλύτερου υβριδικού έργου αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην περιοχή Ανανταπούρ στην πολιτεία Άντρα Πραντές
Τα σχέδια της Ινδίας στην ηλιακή ενέργεια φαίνεται να έχουν φτάσει σε ένα σημείο που προκαλούν τριβές στις σχέσεις της με την Κίνα.
Ειδικότερα, στόχος της κυβέρνησης της Ινδίας είναι να ενισχύσει την εγκατεστημένη ισχύ ηλιακής ενέργειας έως 100 gigawatt (GW) μέχρι το 2022.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Ινδία συναντά το 85% των εισαγωγών της ηλιακής ενέργειας από την Κίνα ενώ οι φωτοβολταϊκές μονάδες αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ του κόστους ενός ηλιακού έργου.
Μάλιστα, το Υπουργείο Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ινδίας ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή του μεγαλύτερου υβριδικού έργου αιολικής και ηλιακής ενέργειας στην περιοχή Ανανταπούρ στην πολιτεία Άντρα Πραντές.
Η μονάδα θα έχει δυναμικότητα 160 μεγαβάτ, με τα 120 μεγαβάτ να προέρχονται από την ηλιακή ενέργεια και τα άλλα 40 από την αιολική.
Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένεται να διαθέσει 155 εκατομμύρια δολάρια για το έργο, στα πλαίσια της δέσμευσής της για τον τερματισμό των επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα.
Παράλληλα, οι φθηνές εισαγωγές από την Κίνα έχουν μειώσει τα τιμολόγια της ηλιακής ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα σύμφωνα με την ινδική ένωση κατασκευαστών ηλιακής ενέργειας. Η τελευταία υπέβαλε τώρα αίτηση στην κυβέρνηση να επιβάλει δασμό αντιντάμπινγκ στις εισερχόμενες αποστολές από την Κίνα.
Οι παραχωρήσεις που μιλούν για το πρωτότυπο αναμένεται να μειώσουν την εξάρτηση από τις εισαγωγές από την Κίνα.
Ήδη σημειώνεται επιβράδυνση των νέων επενδύσεων στον τομέα αυτό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης