Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα παράταση ως τις 21 Οκτωβρίου για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ

Νέα παράταση ως τις 21 Οκτωβρίου για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ
Mετετέθη για τις 21 Οκτωβρίου η προθεσμία για τον διαγωνισμό του 24% του ΑΔΜΗΕ
Νέα παράταση για το 24% του ΑΔΜΗΕ ,ως τις 21 Οκτωβρίου του 2016 οι δεσμευτικές προσφορές
Παράταση στην... παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για το 24% του ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, η ΔΕΗ.
Ειδικότερα, σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως μετά από συνεννοήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές επανακαθορίζει την ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Είχε προηγηθεί χθες, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, παράταση έως τις 19 Οκτωβρίου, ενώ η προθεσμία έληγε κανονικά σήμερα.
Tις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν καλές οικονομικές προσφορές, από την πλευρά της ΔΕΗ εκπέμπεται το μήνυμα ότι δεν πουλάει όσο-όσο.
Σε ότι αφορά στη φημολογία που ήθελε τους Γάλλους της RTE International, δηλαδή τον Γάλλο διαχειριστή των δικτύων, που είναι κατά 100% θυγατρική του ομίλου EdF, να μην υποβάλουν δεσμευτική προσφορά, έχει υποχωρήσει.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γάλλοι θα κατέβουν από κοινού με την καναδική Hydro-Québec, η οποία με έδρα το Μόντρεαλ, είναι υπεύθυνη για την παραγωγή, μεταφορά και διάθεση ηλεκτρικού ρεύματος στο Κεμπέκ.
Από την άλλη πλευρά τους, οι Ιταλοί της TERNA Rete Italia, που είναι επίσης ο διαχειριστής του εθνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας της Ιταλίας φαίνεται ότι τελικώς θα κατέβουν μόνοι τους στην τελική φάση του διαγωνισμού, χωρίς δηλαδή με την επίσης ιταλική F2i.
Πάντως πληροφορίες ανέφεραν ότι το ενδιαφέρον των Ιταλών για τον ΑΔΜΗΕ είναι εξαιρετικά υψηλό, καθώς συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική τους για ανάπτυξη συνεργειών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Τέλος οι Κινέζοι της State Grid Company of China (SGCC) εταιρία ελεγχόμενη από το κινεζικό δημόσιο, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ενδιαφέρονται σφόδρα να ενισχύσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη.
Ας σημειωθεί ότι η SGCC, είναι και μέτοχος στον REN, τον Διαχειριστή Μεταφοράς της Πορτογαλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης