Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ετήσια άνοδος για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο της ζήτησης του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ετήσια άνοδος για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο της ζήτησης του φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Το μερίδιο του υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις συνολικές εισαγωγές έφτασε το 16% τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο τρίμηνο του 2017
Η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημείωσε ετήσια άνοδο για έβδομο διαδοχικό τρίμηνο βοηθούμενο από την οικονομική ανάκαμψη και τη συνεχή επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου στον τομέα της ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα (22/12) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, η κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 14% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2017.
«Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση αυξήθηκε για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο», σημείωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία σημείωσε ότι οι εισαγωγές αγωγών από τη Νότια Αφρική μειώθηκαν σημαντικά, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από την αύξηση των ροών από τη Ρωσία και τη Νορβηγία, καθώς και από τις αυξανόμενες εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Το μερίδιο του υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις συνολικές εισαγωγές έφτασε το 16% τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο τρίμηνο του 2017, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Οι ΗΠΑ ήταν ο πέμπτος μεγαλύτερος προμηθευτής LNG της ΕΕ κατά το τρίτο τρίμηνο, καλύπτοντας το 6% των συνολικών εισαγωγών ΥΦΑ, ανέφερε η Eπιτροπή, προσθέτοντας ότι η Λιθουανία έγινε το όγδοο κράτος μέλος για την εισαγωγή ΥΦΑ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης