Ενέργεια

Πως η Κίνα θα καταπολεμήσει τη ρύπανση από το διοξείδιο του άνθρακα

Πως η Κίνα θα καταπολεμήσει τη ρύπανση από το διοξείδιο του άνθρακα
Το σύστημα της Κίνας θα υιοθετήσει έναν κανόνα κεφαλαιοποίησης και εμπορίας
H Κίνα είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιους ρυπαντής με την αγορά του άνθρακα να κρίνεται επιτακτική στη μάχη εναντίον του νέφους.
Η Κίνα αποκάλυψε ένα σύστημα εμπορίας για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο ξεπερνά την έκταση και το εύρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμα και μετά την αναβάθμιση των φιλοδοξιών της για το πρόγραμμα.
Η ανακοίνωση ήταν μια ώθηση για τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον περιορισμό του ρύπου που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς οι Η.Π.Α. απομακρύνονται από τον ηγετικό ρόλο και τα συστήματα εμπορικών συναλλαγών.




«Είναι μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης για τις πρωτοβουλίες για την αλλαγή του κλίματος σε παγκόσμιο επίπεδο» τόνισε η Sophie Lu αναλυτής στο Πεκίνο για την Bloomberg New Energy Finance και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η πρόταση αφορά μόνο τον τομέα της ενέργειας της Κίνας για τώρα αντί για τις οκτώ βιομηχανίες που είχαν αρχικά προβλεφθεί. "Μετά από αρκετές λανθασμένες εκκινήσεις και μετατόπιση προτεραιοτήτων και νευρικότητα γύρω από το εάν η κερδοσκοπία άνθρακα θα καταστήσει δύσκολη την επιβολή πολιτικής, οι ρυθμιστικές αρχές αποφάσισαν να είναι ακόμα πιο επιφυλακτικοί σχετικά με την ανάπτυξη της αγοράς».

Μεταξύ των βασικών διατάξεων που ανακοινώθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων:
- Περίπου 1.700 εταιρείες συμμετείχαν στην αρχική εκτόξευση
- Εταιρείες που εκπέμπουν έκαστο περισσότερο από 26.000 τόνους άνθρακα ετησίως πληρούν τις προϋποθέσεις
- Έχουν επηρεαστεί πάνω από 3 δισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι εκπομπών άνθρακα
- Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης

Το σύστημα της Κίνας θα υιοθετήσει έναν κανόνα κεφαλαιοποίησης και εμπορίας στον οποίο οι μεγαλύτεροι ρυπαντές εταιρειών αγοράζουν πιστώσεις από εκείνους που δεν εκπέμπουν τόσο πολύ και οι εταιρείες ενθαρρύνονται να μειώσουν τις εκπομπές τους, ώστε να μπορούν να πωλούν αχρησιμοποίητες πιστώσεις, καταλήγει η ανάλυση του Bloomberg.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης