Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Erdogan: Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε από κοινού στο τομέα της ενέργειας

tags :
Erdogan: Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε από κοινού στο τομέα της ενέργειας
Παυλόπουλος: «Είναι πολύ περισσότερα, αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν»
"Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορουμε να κάνουμε από κοινού στο πεδίο της ενέργειας . Είτε μέσω των αγωγών ή από το φυσικό αέριο. Αποτελεί μία σημαντική υποδομή για την εξέλιξη της τεχνολογίας" τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Erdogan στην προσφώνηση του στο επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Κοιτώντας προς το μέλλον σκεφτόμαστε ότι πρέπει να διδαχθούμε από το παρελθόν, εάν λάβουμε τα σωστά μηνύματα θα οικοδομήσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Είτε οι επενδυτές στην Ελλάδα είτε στην Τουρκία μπορούν να συνεργαστούν.
«Η συνεργασία μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτήν την στιγμή» τόνισε και σημείωσε ότι συμπατριώτες του κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και μιλάει συχνά μαζί τους, με εκείνους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους.
Ο Erdogan  έκανε λόγο για ιστορική επίσκεψη, καθώς είναι η πρώτη Τούρκου προέδρου στη χώρα έπειτα από 65 χρόνια. «Μπορούμε να ζούμε δίπλα-δίπλα, η ιστορία το έχει δείξει.
Στόχος μας με αυτή την επίσκεψη είναι να οικοδομήσουμε ένα νέο μέλλον».
«Αν λάβουμε τα σωστά μηνύματα από το παρελθόν, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούν να γίνουν από κοινού στο πεδίο του τουρισμού, της ενέργειας, της στρατιωτικής συνεργασίας.Το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρός μας στο πλαίσιο της πορείας μας προς την ΕΕ.Εκφράζω τις ευχαριστίες μου γι' αυτό".
Στην προσφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για ιστορική ευκαιρία που δίνεται στις δύο χώρες να χτίσουν μια νέα εποχή φιλίας και εμπιστοσύνης ανάμεσά τους.
«Είναι πολύ περισσότερα, κύριε πρόεδρε, αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν» είπε, απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του.
«Θέλουμε να προχωρήσετε και εσείς στη μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός ταιριάζει στον τουρκικό λαό.
«Τις σχέσεις φιλίας θα τις οικοδομήσουμε ξανά, σημαντικό είναι η βούληση να ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ, γιατί εκεί είναι το μέλλον» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης