Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Moody's: Σταθερές προοπτικές για τον ενεργειακό κλάδο το 2018 - Παραμένει η υπερπροσφορά

tags :
Moody's: Σταθερές προοπτικές για τον ενεργειακό κλάδο το 2018 - Παραμένει η υπερπροσφορά
Περιορισμένη η άνοδος στις τιμές
Ο ενεργειακός κλάδος θα συνεχίσει τη βραδεία ανάκαμψή του κατά το επόμενο έτος, καθώς οι η υπερπροσφορά θα περιορίσει τις τιμές, ειδικά στο πετρέλαιο, εκτιμά σε ανάλυσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's.
Οι τιμές του φυσικού αερίου, από την άλλη πλευρά, θα ωφεληθούν από την αύξηση της ζήτησης, αλλά η άνοδος στις τιμές θα εξακολουθήσει να είναι ελάχιστη.
Η Moody's ορίζει σταθερές προοπτικές (outlook) για τον ενεργειακό κλάδο τους επόμενους 12 με 18μήνες.
Ειδικά για τον ενοποιημένο υποτομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, το EBITDA αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 5%.
Οι προοπτικές του οίκου για τον τομέα έρευνας και παραγωγής (στον υποτομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου) παραμένουν θετικές, με το EBITDA να αυξάνεται πάνω από 10% το 2018 εν μέσω αυξανόμενου όγκου παραγωγής.
Οι προοπτικές για τις εταιρείες γεώτρησης και πετρελαϊκών υπηρεσιών είναι επίσης θετικές, με το EBITDA να αυξάνεται από 10% έως 12% το επόμενο έτος.
Εν τω μεταξύ, οι προοπτικές για τον κλάδο ραφιναρίσματος και εμπορίας είναι σταθερές, με το EBITDA να αυξάνεται κατά 5% έως 7% το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεσή της στις 4 Δεκεμβρίου 2017, η Moody’s υπολόγιζε στα 40 με 60 δολάρια ανά βαρέλι την τιμή του αργού (σχιστολιθικού) πετρελαίου μεσοπρόθεσμα, αναβαθμίζοντας, την πρόβλεψη για την τιμή του φυσικού αερίου στα 2,50-3,50 δολάρια ανά MMBtu, από 2,00-3,50 δολάρια ανά MMBtu.
Σε ό,τι αφορά στην τιμή του υγροποιημένου φυσικού αερίου, η εκτίμηση αναθεωρήθηκε, επίσης, επί τα βελτίω, στα 19-27 δολάρια ανά βαρέλι, από 19-25 δολάρια ανά βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης