Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Aνησυχίες για την αγορά LNG - Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές

tags :
Aνησυχίες για την αγορά LNG - Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές
Ένα μεμονωμένο γεγονός καιρού ή και  μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των τιμών μπορεί να οδηγήσει τη βιομηχανία σε πανικό και να εκτροχιάσει την επένδυση
Η πλειονότητα του εφοδιασμού με LNG – περίπου το 80% - γίνεται με συμβόλαια σταθερών τιμών.
Αυτό αφήνει περίπου το 20% να  αγοράζεται και να πωλείται από τις χώρες στην αγορά άμεσων συναλλαγών. Η  άμεση αγορά καθορίζει τις ημερήσιες τιμές για τους εμπόρους που αγοράζουν LNG
στην ελεύθερη αγορά. Αυτή η άμεση αγορά είναι ο «ορίζοντας» του LNG για τους επενδυτές.
Σε αυτό το περιβάλλον, ο επενδυτής πρέπει να επικεντρωθεί στους παραγωγούς οι οποίοι μπορούν να κλείσου μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας σε υψηλότερα τιμές.
Για τα αμερικανικά έργα, για παράδειγμα, είναι η έγκριση των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων και οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις που τους επιτρέπουν να μειώσουν τις προσφορές στις μακροπρόθεσμες συμβάσεις LNG.



 Για τη Cheniere, αυτό σημαίνει μια συμφωνία με την Woodside Petroleum της Αυστραλίας να αγοράσει 850.000 μετρικούς τόνους ετησίως LNG για 20 χρόνια, όταν η δεύτερη γραμμή εγκατάστασης τεθεί σε λειτουργία. Αυτό είναι που πρέπει να κάνετε αναζητήστε ως επενδυτή.
Υπάρχουν παντός είδους προβλέψεις εκεί, κυμαινόμενοι γύρω-μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά ταλαιπωρημένα, άλλα που συνορεύει με την καταστροφή και τη χαρά.



Η Clarksons εκτιμά ότι μέχρι το 2019, το παγκόσμιο δυναμικό FLNG θα είναι 44 εκατομμύρια τόνους ετησίως, περίπου το 7,5% της συνολικής  χωρητικότητας.
Μέχρι το 2022, θα μπορούσαν να υπάρχουν 22 σκάφη FLNG  , με άλλα 22 "πιθανά".
Αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πού είναι αυτό που η αγορά-χαρακτηρίζει από μια ενιαία σταθερά, η οποία είναι απρόβλεπτη.
Ένα μεμονωμένο γεγονός καιρού ή και  μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση των τιμών μπορεί να οδηγήσει τη βιομηχανία σε πανικό και να εκτροχιάσει την επένδυση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης