Ενέργεια

Αύξηση κατά 20% της χωρητικότητας της αιολικής ενέργειας της Τουρκίας

Αύξηση κατά 20% της χωρητικότητας της αιολικής ενέργειας της Τουρκίας
Η Τουρκία σχεδιάζει να διεξάγει περισσότερες δημοπρασίες τους επόμενους μήνες για να αυξήσει την χωρητικότητα της αιολικής δυναμικότητας
Την ενίσχυση κατά 20% της εγκατεστημένης ισχύος της αιολικής ενέργειας πέτυχε η Τουρκία τους πρώτους εννέα μήνες του 2017, σύμφωνα με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Τουρκίας.
Ειδικότερα, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 15,7% σε 13,2 εκατ. MW το πρώτο ενιάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του anadolu, η αιολική ενέργεια από το 2007 ενισχύθηκε από τις κρατικές επιδοτήσεις και την υποστήριξη της ΡΑΕ της χώρας, προσφέροντας τιμολόγια για για γεωθερμικές εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας, υδροηλεκτρικής ενέργειας και βιομάζας.
Επίσης, τα τιμολόγια είναι διαθέσιμα για έργα ανανεώσιμης ενέργειας που θα αρχίσουν να λειτουργούν το αργότερο μέχρι το τέλος του 2020.
Παράλληλα, η Τουρκία σχεδιάζει να διεξάγει περισσότερες δημοπρασίες τους επόμενους μήνες για να αυξήσει την χωρητικότητα της αιολικής δυναμικότητας, καθώς επιθυμεί να προσθέσει επιπλέον 3,840 MW .
Τέλος, ως χώρα εισαγωγής ενέργειας η Τουρκία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ξένους ενεργειακούς πόρους, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ το ενεργειακό κόστος αποτελεί σημαντικό μερίδιο του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας. Κατά συνέπεια, μέρος του στόχου της χώρας είναι να αυξηθεί το μερίδιο των εγχώριων και των ανανεώσιμων πηγών στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης